Бившият национал Димитър Бербатов се изказа остро по адрес на технологията ВАР, която навлезе във футбола. Той даде за пример Алваро Мората, на когото бяха отменени три гола в мача с Барселона, но и трите случая ВАР взе правилното решение.

“Видях какво се случи с Мората. Бих се почувствал много гадно, ако това се беше случило на мен. Това беше ужасно! Ето това е ВАР! Независимо дали го харесвате, или не, това нещо е тук и ще го има. Всички футболисти са еднакви: когато ВАР ти помага, това е страхотно, но когато те спира - това е брутално. 

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Като цяло мисля, че ако аз бях футболист, това нямаше да ми хареса. Не ми допада да гледам как състезателите реализират попадения и след това им се налага да чакат, за да разберат дали те ще бъдат зачетени. Всичко това разваля усещането. Според мен ВАР отнема от хубавото във футбола. Вече не можеш да се насладиш на гол, знаейки, че той може да не бъде признат. В последно време станахме свидетели на много ситуации с попадения, при които ВАР изигра отрицателна или положителна роля. Това е новата реалност", коментира Бербатов.