Агентът на Димитър Бербатов Емил Данчев заяви, че ще съди английското издание “Ивнинг Стандарт”, което днес разпространи информацията, че импресариото прибира 6 милиона паунда от осъществяването на трансфера на Митко в Манчестър Юнайтед.

„На такива жълти публикации не обичам да правя коментари, но това е много сериозно. Това са ненормални неща и да се пише такова нещо е истински абсурд. Който познава правилата в Англия е наясно, че английската футболна федерация прие правило, че клубовете нямат право да плащат комисионни”, коментира Данчев пред “Дарик” радио.

„Нито Емил Данчев, нито Бербатов имат претенции към трансферната сума, която Тотнъм ще получи от Юнайтед. Това са сериозни работи и един такъв слух това може да доведе до много сериозни неща. Аз съм изпратил публикацията на моите адвокати в Лондон и те ще разговарят с представители на вестника. Мъча се да се въздържам, но това е пълен абсурд”, каза още мениджърът на новия “червен дявол”.

„Естествено, че се получават пари за свършена работа, но те нямат право да дават такава информация, в която няма грам истина. Това е нещо безумно, чудя се дали да се смея, или да се ядосвам. Знам, че не мога да забраня на медиите да пишат, но нещата са сериозни и по този въпрос адвокатите ми вече работят”, каза още Данчев.

Агентът разказа и за любопитна подробност около трансфера на Бербатов. Самият нападател се е отказал от известна сума, за да бъде осъществена мечтата му.

„За да се реализира трансферът стана така, че трябваше ние да намалим в някаква степен източници на доход на Митко, които бяха включени в сумата, за да се достигне до това, което искаха Тотнъм”, поясни Данчев, който утре ще гостува на Николай Бареков от 8:30 часа в студиото на bTV. /БЛИЦ