WAGS – Wifes and Girlfriend (Съпруги и приятелки) така британските таблоиди нарекоха половинките на националите си на Световното в Германия, като името се превърна в наречие, което се ползва все по-често.
Днес да си футболна съпруга е престижна “професия”, която безспорно отваря страниците на жълтите издания. На Острова тази тема се дискутира повече от футбола, като често играчите са изместени от поведението на своите половинки.
Таблоидите не пропуснаха да разгледат живота и на Димитър Бербатов. Единственото, до което обаче се добраха е фактът, че живее с мистериозната Елена, която за разлика от манекенки и моделки като Теди Велинова, Даниела Арнаут и Снежина Вълкова не опитва да си прави реклама на негов гръб. Тайнствената дама със сигурност ще подразни любопитството на медиите на Острова особено след трансфера на Митко в Манчестър Юнайтед. Двамата може да са сигурни, че папараците ще обсадят къщата им и ще направят и невъзможното, за да се доберат поне до една снимка на двойката.
Берба обаче може да получи невероятна помощ от своите нови съотборници, които нямат нищо против да се появяват по жълтите страници. Ако те и съпругите им дават достатъчно зрелище на медиите, може и да оставят на заден план личния живот на новото попълнение.

Ето и най-интересните любовни истории скрити зад завесите на “Театъра на мечтите”:

Кристиaно Роналдо – Последната тръпка на португалеца е бившата Мис Италия Летиция Фелиппи. Според най-новите разкрития тя е причината звездата на Юнайтед да скъса с горещата Нерейда. Г-ца Гайардо явно се оказа прекалено разкрепостена за палавия футболист. Медиите изровиха пикантни подробности от живота на моделката, която предпочиташе да се снима без дрехи, като дори я свързаха и с играча на Реал (Мадрид) Серхио Рамос. Друга негова изгора Джема Аткинсън пък имала връзка със съотборника му Алън Смит, след което Кристиано бързо я изрита. Въпреки това покрай него Джема се превърна в голяма звезда и в момента се радва на кариера като модел и телвизионна водеща. Друго известно име сред завоеванията му според пресата е испанската водеща Мерче Ромеро, която бе с 9 години по-възрастна от него. Преди нея се е срещал с моделите Жордана Жардел, сестра на бразилеца Марио Жардел, Лорън Фрейн и Кристина Карлос. Бе свързван с водещата Каролина Патрочино и победителката в португалската версия на Мюзик Айдъл Лусиана Абреу.

Уейн Рууни – Рууни среща Колийн, когато двамата са на 12 години. На 16 започват да излизат заедно, като на първата им среща гледат “Остин Пауърс 2”. Година по-късно Уейн и предлага да се оженят с пръстен за 46 500 паунда. Сватбата бе това лято в Италия, а списание плати 2,5 милиона паунда, за да снима събитието. Колийн е винаги до съпруга си, като не го остави, когато се появиха негови снимки с проститутки. В момента е сред най-популярните съпруги на Острова. Изгря на корицата на “Вог”, за което мнозина се попитаха дали заслужава подобен звезден статус. От списанието я нарекоха “красива, с брилянтно чувство за стил”. Появява се по телевизията, издаде диск с упражнения и написа книга. Колийн е типичната футбола съпруга, която не пропуска да напомни за себе си.
 
Райън Гигс – По-паметливи едва ли са забравили скандала с Гигс, в който го забърка бившата му приятелка Давиния Мърфи, която през 1997 г обяви пред медиите, че Райън я е удрял в стомаха и лицето, докато са били в нощен клуб.
В момента обаче той със сигурност не си я спомня, защото миналата година сключи брак на тайна церемония с очарователната Стейси Кук, от която има две деца. Стейси стои далеч от останали футболни половинки и живее в къща за 2 милиона паунда.
Интересното при тях е, че любовната им история е достойна за латимоамерикански сериал. Запознават се в момент, в който Стейси е с Дейв Гарднър, а Райън – със сестра му Ема. През 2001 г. Гигс започва да излиза със Стейси - гадже на най-добрия му приятел Дейв, докато те са все още заедно. Сюжетът съвсем се заплита, защото по-късно Дейв се жени за “битата” Давиния.
 
Рио Фърдинанд - Ребека Елисън няма нищо общо с останалите съпруги. Пълничката дама изтърпя забежката на Рио със стюардеса и прие предложението му за брак, което получи в Лас Вегас. Те имат двама сина – Лоренц и ... Лимон. Имената им Рио избрал заради актьора Лоренз Тейт, който изиграл герой с име Франки Лимон.

 
Карлос Тевес – Скандалите около нападателя не са малко. Оказа се, че детската му любов Ванеса е бременна, докато аржентинецът се срещаше с модела Наталия Фаси. След скандала, който избухна се върна към първата си любов и двамата са щастливи с двегодишната си дъщеря Флорънс.

 
Ван дер Сар – В личния живот на вратаря на Юнайтед няма нищо пикантно. Той е щастливо женен за Ан-Мари ван Кертерен, която среща в магазина на брат й в Амстердам. Двойката се ожени тайно през 2006 г. Единственият футболист, който бе поканен бе Рууд ван Нистелрой. Ван дер Сар има две деца – син Джо и дъщера Лин. Той живее съвсем нормален живот, взима децата от училище и им помага с домашните.
 
Неманя Видич – Видич среща бъдещата си съпруга, докато тя учи в Белградския икономически университет. Двамата имат син – Лука. Единствената й връзка със славата е, че има същото име като популярна сръбска тенисистка – казва се Ана Иванович.

Пол Скоулс – Съпругата на Пол Сколс Клер се грижи за двете им деца и имението за 600 000 паунда. Двамата са заедно от деца. “За мен той винаги е бил момчето, което е до мен”, казва за съпруга си Клер.
 
Партик Евра – Той потресе медиите, като разкри, че съпругата му Сандра мрази Манчестър. Според него преместването от Монако в Англия е било тежък момент за нея и сина им Лени, които намират времето за ужасно. Сандра дори не е била изкушена от възможността да стане популярна футболна съпруга.
 
Уес Браун – Живее с три жени - съпругата си Лиан и двете дъщери – Хали и Лилия. Според слуховете г-жа Браун е разтроила съседите със слуховете, че ще събори имението, в което живеят.
 
Майкъл Карик – Съпругата на Карик е инструктор по пилатес, която среща още в училище и двамата са заедно оттогава. Лиса изуми медиите като отказа да продаде правата за сватбата им на списанията.

Гари Невил
– Гари среща Ема Хедфийлд след Евро 2004 и бързо й предлага брак във вилата си в Малта. Днес 25 годишната г-жа Невил учи за прихотерапевт. На сватбата им дамата е ослепителна в рокля в цвят слонова кост, а в поканите ума условия – гостите да са облечени в цветовете на Юнайтед. Повечето не го правят.
 
Оуън Харгрийвс – Любимата на Харгрийвс е негова колежка. Жанел Коури е професионална футболистка, част от националния отбор на Канада. Почти никога не е засичана заедно останалите “футболни съпруги”, не пие и не ходи по партита с тях./БЛИЦ