Берое победи Славия с 1:0 в мач от 10-ия кръг в Първа лига. Единственото попадение заби Леандро Годой - Кошмара в добавеното време. 
Това беше шесто поражение за "белите" от началото на сезона.

През първото полувреме скуката преобладаваше на терена. Запомни се само опит на Годой да изненада вратаря Николай Кръстев с шут от центъра в 12-ата минута. След половин час игра и "белите" показаха острота. След късо разиграване след корнер Иван Минчев направи двойно подаване с Роберто Райчев, а след това подаде на Галин Иванов пред границата на наказателното поле. Капитанът на „белите“ веднага стреля, но стражът на домакините Артур Мота отрази изстрела.

След почивката беше значително по-интересно. В 
56-ата минута видяхме отменен гол за Берое. Годой беше изведен в коридор зад отбраната, на гърба му беше Велко Йеленкович, който бе ударен от нападателя с лакът в лицето. Играта продължи, а Годой влезе в наказателното поле и с премерен удар изпрати топката в мрежата. Попадението обаче беше отменено заради нарушението срещу Йеленкович.
В 
70-ата Исмаел Ферер изведе Годой, нападателят се откъсна от защитата на Славия, остана сам срещу Николай Кръстев, но стреля право в тялото на вратаря.

В 81-ата минута шанс се откри и пред Славия. Зеедорф напредна отляво и центрира в наказателното поле, където Цветелин Чунчуков не успя да засече топката, но тя попадна в Емил Стоев на втора греда. Резервата Енцо Еспиноса го блокира. Топката се върна в Зеедорф, който също шутира по диагонала с левия крак, но отново Еспиноса изчисти малко пред голлинията в корнер.
Фатална за "белите" се оказа 1-ата минута от добавеното време. Резервата Мануел Монселио получи топката отдясно и центрира отлично в наказателното поле, където на първа греда Годой изпревари Йеленкович и с глава простреля Кръстев за 1:0.

Класирането и на двата тима не е за завиждане. Домакините са осми във временното класиране с 13 точки. "Белите" пък са чак 13-и с 8 т.

 


 

БЕРОЕ - Славия 1:0
1:0 Леандро Годой (90+1)

Най-важното от мача по минути:
1 - Начало на срещата.
10 - Скуката витае по терена.
12 - Първи опасен удар! Леандро Годой поема топката в центъра и опитва изненадващ изстрел от сериозна дистанция - точен, но слаб и в ръцете на вратаря Николай Кръстев.
15 - Хуан Пинеда влиза отдясно в наказателното поле и центрира към Исмаел Ферер, който засича с глава, но твърде слабо и над вратата в аут.
24 - Нерви и напрежение на терена! Венцислав Керчев на тъча опита да изчисти топката в тялото на Тиаго Сейхас, който пък влезе грубо в краката на бранителя. Двамата се сдърпаха, Сейхас хвана за фланелката Керчев, а бранителят на „белите“ след това падна на тревата. До по-сериозни сблъсъци не се стигна след намесата на техните съотборници и на съдиите. Ситуацията приключи с по един жълт картон за Сейхас и Керчев.

31 - Опасно положение за Славия! След късо разиграване след корнер Иван Минчев направи двойно подаване с Роберто Райчев, а след това подаде на Галин Иванов пред границата на наказателното поле. Капитанът на „белите“ веднага стреля, но стражът на домакините Артур Мота отрази изстрела.
33- Опасно положение за Берое! Сегундо Пачаме проби отдясно в наказателното поле и стреля от добра позиция, но над вратата.
45+3 - Край на първото полувреме.
-------
46 - Начало на второто полувреме.
56 - Отменен гол за Берое!  Леандро Годой беше изведен в коридор зад отбраната, на гърба му беше Велко Йеленкович, който бе ударен от нападателя с лакът в лицето. Играта продължи, а Годой влезе в наказателното поле и с премерен удар изпрати топката в мрежата. Попадението обаче беше отменено заради нарушението срещу Йеленкович.
70 - Пропуск за Берое! Исмаел Ферер изведе Годой, нападателят се откъсна от защитата на Славия, остана сам срещу Николай Кръстев, но стреля право в тялото на вратаря.
81 - Шанс за Славия! Зеедорф напредна отляво и центрира в наказателното поле, където Цветелин Чунчуков не успя да засече топката, но тя попадна в Емил Стоев на втора греда. Резервата, Енцо Еспиноса го блокира. Топката се върна в Зеедорф, който също шутира по диагонала с левия крак, но отново Еспиноса изчисти малко пред голлинията в корнер.
90+1 - Гооол за Берое! Годой вкарва попадение! Резервата Мануел Монселио получи топката отдясно и центрира отлично в наказателното поле, където на първа греда Годой изпревари Йеленкович и с глава простреля Кръстев за 1:0.
90+4 - Край на мача.

 

 


БЕРОЕ: 1. Артур Мота – 5. Лучано Скуадроне (46 - 2. Ойер Сариеги), 3. Хуан Пабло Саломони (К), 6. Фелипе Чакартеги – 32. Тиаго Сейхас (63 - 20. Мануел Монсолио), 19. Карлос Алгара, 8. Сегундо Пачаме, 15. Енцо Еспиноса – 11. Исмаел Ферер (84 - 21. Алберто Салидо), 17. Хунка Пинеда (79 - 10. Франсиско Политино) - 9. Леандро Годой

Резерви: 96. Рубен Рендейро –  18. Стилян Русенов, 23. Кевин Сейхас

Треньор: Хосе Луис Ачиари

 


СЛАВИЯ: 12. Николай Кръстев – 6. Мартин Георгиев, 5. Велко Йеленкович, 4. Виктор Генев, 37. Венцислав Керчев, 27. Емил Мартинов, 11. Карл Фабиен (72 - 7. Денислав Александров), 73. Иван Минчев (59 - 19. Чунг Нгуен До), 22. Куентин Зеедорф, 33. Галин Иванов (72 - 77. Емил Стоев), 14. Роберто Райчев (59 - 9. Цветелин Чунчуков)

Резерви: 21. Светослав Вуцов, 55. Любомир Костов, 17. Васил Казълджиев, 18. Кристиян Балов,
Треньор: Златомир Загорчич

Съдия: Кристиян Колев

Стадион: "Берое"

efbet Лига - сезон 2024/2025

 подкрепя българския спорт