Александър Томаш за първи път говори като старши треньор на ЦСКА след домакинското поражение с 0:1 от Ботев Пловдив в дебюта си начело на „армейците“. Той не бе доволен  от представянето на своите футболисти и заяви, че който не знае какво представлява ЦСКА, няма място в отбора.

„Видях реакция. За първи път си позволявам да го кажа на футболистите: Това не е ЦСКА! Ако не са разбрали какво е ЦСКА, нямат място тук. Не гледам назад, гледам напред. Има неща, в които вярвам. Трябват победи, за да излезем от тази ситуация, без значение от положенията, трябва само резултати“, започна Томаш.

„Нищо друго не трябва да минава през главата на ЦСКА, освен атака. Ще отидем на лагер, ще бъдем заедно, ще работим. Има психологически момент в отбора, има добри футболисти, но те се потискат сами или не заслужават да са в ЦСКА, трябват характери. ЦСКА винаги има една цел и тя е да бъде първи“, продължи той.

„Аз няма да гледам назад, с това разполагам в момента, с това работя. Ръководството прави всичко възможно, ще има нови попълнения. Мисля, че ЦСКА трябва да промени някои неща, аз съм смел, в пространството излизат информации, ще стопираме някои неща, селекция със сигурност ще се прави, ще има и освободени“, добави Томаш.

„Аз не поемам риск, аз не го разглеждам по този начин, това е ЦСКА, израснал съм тук, ставал съм шампион, взимал съм Купата, даже настръхвам като говоря, аз следвам сърцето си, благодаря на собственика и всички замесени в Спартак Варна, казах го на футболистите там и тук, не искам след време да разсъждавам защо не съм имал топките да опитам, по-добре да се проваля и да не успея, отколкото да не се пробвам“, разкри специалистът.

„Взех решението в мига, в който разговарях с господин Филип Филипов, когато ми каза, че цялата спортно-техническа власт ще е моя и негова. Мое решение е Иван Турицов да е капитан, това са неща от кухнята, на мен ми трябват. Лидер се раждаш, има химия, няма да направя компромис с никого, това ще значи, че оправя компромис със себе си“, заяви Томаш

„Да видя футболист на ЦСКА Да се хване за главата си… всеки може да направи грешка. Не искам да виждам сълзи, а хора, които го показват на терена, извън терена може да сме много големи, сълзите не забелязвам, искам сълзи на терена, всичко е на терена. Задължително трябва да има добро възстановяване, не се притеснявам от натоварването. Ще гледам напред“, завърши Александър Томаш.