Съдията на мача ЦСКА - Литекс Антон Генов одобри състоянието на терена на стадион "Българска армия". "Срещата ще се играе", каза топреферът, след като се допита и до двата тима.

В 14,54 часа и последната снежинка бе премахната. Начело на групата от доброволци бяха изпълнителният директор Александър Тодоров и шефът на фенклуба Димитър Ангелов – Дучето. Теренът бе почти готов два часа и половина преди началото на срещата.

Ултрасите, които помагаха дори жертваха едно от знамената си, за да го пълнят със сняг, който по-лесно да изнасят. 

“От 8 часа чистим. Не е лесно. Още вчера казах, че този дебел сняг не може да бъде махнат за 3 часа. Но щом съм се хванал с лопатата, значи вярвам, че ще стане,” каза Александър Тодоров пред БЛИЦ.

На въпрос ще има ли почерпка за работещите Тодоров сподели: “Всичко по реда си. След мача ще минат през касите”.

БЛИЦ научи, че доброволците получават традиционно по 30 лева за помощ при организацията на домакинските срещи на ЦСКА, но заради всеотдайните действия е вероятно сумата да бъде завишена.

Допълнителен стимул за работа бе музикалният фон, който по-късно бе заменен от радиопредаване на мача между Миньор и Левски.

Помощник-треньорът Сашо Борисов също запретна ръкави и започна да се бори с преспите около тунелите, за да може съставите да излязат без проблем.
СТЕФАН РАЛЧЕВ, БЛИЦ