Жребият за втори предварителен кръг на новосформираната Лига на конференциите бе изтеглен днес. ЦСКА ще се изправи срещу северномакедонския Струга или латвийския Лейпая. "Червените" са домакини в първата среща, а съперниците са видимо преодолими. Струга и Лейпая се изправят един срещу друг в първи кръг и спечелилият ще пътува до София за мач с "червените". 

Арда (Кърджали) ще дебютира в европейските клубни турнири срещу доста сериозен съперник - израелския Апоел Беер Шева. Българският тим е домакин в първата среща от втория предварителен кръг на Лигата на конференциите. 

Израелският тим е познат у нас. През 2017 година този отбор се изправи срещу Лудогорец в третия квалификационен кръг на Шампионската лига и успя да елиминира българския първенец с общ резултат 3:3 и гол повече на чужд терена. Отпадането от Апоел коства поста на Георги Дерменджиев.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Жребият отреди Локомотив (Пловдив) да се изправи срещу Словачко от Чехия. "Смърфовете" ще бъдат домакини в първата среща. 

Двубоите от втория квалификационен кръг са на 22 и 29 юли.

Българският шампион Лудогорец също разбра срещу кои отбори може да се срещне в Лигата на конференциите, ако отпадна от Шахтьор Солигорск в първия квалификационен кръг на Шампионската лига. Загубилият от двойката между българите и беларусите ще срещне загубилия от сблъсъка между Фола Еш (Люксембург) и Линкъл Ред Имп (Гибралтар).