БФС ще смени цялата Съдийска комисия на утрешния си изпълком, научи БЛИЦ. Очаква се да бъде избран нов шеф на реферите. След скандалните разкрития на Христо Ристосков настоящият бос Борислав Александров е замразен, а на неговото място президентът на футболната централа Борислав Михайлов назначи Ичко Лозев. Александров вече обяви, че ще подаде своята оставка.

Почти сигурно утре Лозев ще бъде заменен от новоизбран шеф на съдийската комисия. На няколко пъти БЛИЦ вече информира за това. Като основни кандидати се спрягат имената на Костадин Гергинов и Димо Момиров. Гергинов е предложен от шефа на профилигата Валентин Михов, докато според слуховете Момиров се ползва с протекциите на ТИМ.

БЛИЦ научи, че ще има подмяна и на целия състав на софийската съдийска комисия. В последно време комисията влезе конфликт с голяма част от младите съдии от столицата. Те протестират срещу ненормалните условия, при които се провеждат тестовете на Купър. Последният път когато се проведе реферският изпит имаше припаднали, тъй като на стадиона на НСА температурата беше 35 градуса.

Столичните съдии имат подкрепата на колегите си от зоналните съвети в Самоков, Благоевград, Кюстендил, Перник, Пазарджик и Петрич. Друг аспект на протеста на реферите, е че определени техни колеги получават наряди за мачове без да са покрили теста на Купър. Младите съдии са недоволни и срещу връзкарството в тези среди. Сред пробутваните има синове и роднини на известни личности и на членове на Изпълкома.

Очаква се с поста си да се раздели шефът на съдийската комисия към софийския зонален съвет Антон Василев. Носи се мълвата, че основен претендент за негов наследник е Кънчо Димитров./БЛИЦ