В Берое работа започна бившият футболист на Берое и Нефтохимик Благомир Митрев, информира Beroe Online. Доскорошният помощник-треньор в Нафтекс ще заеме поста директор на детско-юношеската школа в Берое. Досегашният шеф на ДЮШ Румен Брънеков ще остане в отбора като технически сътрудник. Промяната се налага поради влязла в сила разпоредба на БФС според която директори на школите могат да бъдат само треньори с лиценз УЕФА Про. В същото време мъжкия отбор на Берое се сдоби и с един нов футболист - това е юношата на Локомотив 101 (София) Георги Божанов. Назначението на Митрев вече е официално. Той поема длъжността на Румен Брънеков. Досегашният директор на ДЮШ бе пенсиониран по спешност от предишния собственик на клуба, но след промяната на властта в Берое той бе върнат начело на юношите. Сега той ще продължи да помага с опита си на младият си колега.
Благомир Митрев е роден на 28 май 1972 г. в Стара Загора. Като футболист се подвизава в Берое и Нефтохимик като записва 300 мача и 30 гола в българската "А" футболна група. Получава сребърен медал с екипа на Нефтохимик през 1997 г., финалист е за купата на страната през 2000 г., както и носител на Купата на ПФЛ през 1996 и 1997 г. Записва 6 мача в европейските клубни турнири, има 4 участия в мъжкия и 8 в младежкия национален отбор.
След приключването на състезателната си кариера през 2005 г. Митрев става помощник-треньор в Нафтекс (Бургас). През лятото името му бе спрягано за кандидатура за треньор на Несебър (Несебър). Исканията на ръководството на клуба от крайморското градче обаче не съвпаднаха с финансовите им възможности и Митрев в крайна сметка не подписа с тях. За първи път на мач на Берое той бе забелязан на 19 юли тази година, когато изгледа срещата между "зелените" и Миньор (Раднево) загубена от Берое с 2:1 в компанията на председателят на УС на клуба Дамян Георгиев.
В същото време тренировки с Берое започна още един футболист. Младокът Георги Божанов ще бъде последното попълнение в лятната селекция на тима. 20-годишният нападател, който идва от школата на Локомотив 101 (София), но е роден във Велинград се присъедини към отбора на Берое и ще бъде картотекиран като аматьор от административният директор Николай Демирев в БФС утре. С привличането на играча Илиан Илиев ще се опита да засили конкуренцията в нападение. Божанов бе пред договор с Миньор (Перник) през лятото, но перничани не се разбраха с Локомотив 101 за трансферната сума. Такива проблеми обаче с Берое е нямало.
Юношата на Берое Димитър Вакавлиев пък е преотстъпен за един сезон в Локомотив (Стара Загора). Илиан Илиев се надява Иван Вутов да даде шанс на младокът в "Б" група след като в последните дни Локомотив бе напуснат от ключови футболисти. Така Вакавлиев ще може да натрупа опит и да бъде на разположение на Берое през следващия сезон.
Междувременно пък в началото на седмицата операция претъпя Венцислав Желев. Както писахме халфът на Берое получи лоша контузия в менискуса и ще отсъства около месец и половина от трените. С контузия в момента е и защитникът Здравко Илиев, като не е ясно дали той ще може да се включи в групата на Берое за първия мач от първенството срещу Нафтекс (Бургас), който според публикуваната от БФС програма ще се състои в събота от 19:00 часа на стадион "Лазур". Срещата ще пропусне и Иво Иванов, който все още не е възстановен от контузията, която го преследваше през целия пролетен дял от миналия сезон. Днешната тренировка пропусна и Захари Димитров, който страда от леко разтежение, но според прогнозите ще може да се включи в мача с Нафтекс.
Утре всички футболисти на Берое за новия сезон ще бъдат картотекирани в БФС. Проблеми с картотеките не се очакват след като новата управа на Берое покри в последните седмици абсолютно всички висящи задължения към бивши футболисти и треньори на тима, натрупани по времето на предишните собственици на отбора.
Футболистите на Илиан Илиев тренираха двуразово днес, за утре е насрочено едно занимание от 18 часа, а последната тренировка в Стара Загора е в четвъртък сутрин. В петък тимът ще пътува за Бургас. Желанието на ръководството на Берое е отборът да направи тренировка на теренът, на който ще се проведе срещата. Както е известно през лятото настилката на стадион "Лазур" бе напълно подменена с изкуствена трева. От домакините обаче засега не позволяват провеждането на официално занимание на терена, което е знак за нелоялна конкуренция, тъй като беройци не са свикнали да играят на подобна настилка. В случай, че тренировка не бъде позволена футболистите на Илиан Илиев ще тренират в някой от близките крайморски градове. Преди мача отборът на Берое ще нощува в хотел "Мираж" в Бургас. /БЛИЦ