Общо четирима сърби и един бразилец са взели участие в контролата на Сливен с Черноморец (Несебър), научи БЛИЦ. Както по-рано ви информирахме, “войводите” спечелиха с класическото 3:0 последната си проверка от лятната подготовка. Двама от сърбите са играли като централни защитници, единият е вратар, а другият – полузащитник. Бразилецът се е подвизавал в халфовата линия, но не е задоволил с представянето си и едва ли ще остане под Сините камъни. Имената на новодошлите не са ясни, като единствено се знае за вратаря, че се казва Сърджан Душич и за последно е играл във ФК Смедерево. Треньорът на Сливен Драголюб Симонович е останал доволен от изявите му и в близките дни ръководството ще стартира преговори за привличането му. Парадоксално през последните 20 минути на проверката с Черноморец (Несебър) Душич игра за гостите. Той се отчете с редица спасявания, но все пак пусна гол на Мирослав Миндев. Племенникът на Йордан Лечков пък на два пъти цели гредите на вратата на сръбския страж. За Сливен пък пази младият талант на Спартак (Пд) Петър Денчев, който е юношески национал и бе с тима на Михаил Мадански на европейското първенство за юноши до 19 г. в Чехия, където България записа загуби от Унгария, Германия и Испания.
В същото време от щаба на новака в “А” група информираха, че вратарят Мирослав Марков е преотстъпен за 1 година на Свиленград.
Първата шампионатна среща с Локо (Пд) на 9 август със сигурност ще пропуснат контузените Владимир Зафиров и Мартин Кокалджиев. ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ

Още по темата: