Ако някой преди 10 години беше казал, че през 2020-а един срещу друг на терена ще излязат два български отбора с името ЦСКА, щяха да го обявят за луд.

Но лудостта е реалност и тази вечер ще се превърне във факт. В 20 часа на Националния стадион „Васил Левски“ започва историческият мач между ЦСКА 1948 и ЦСКА.

efbet - 1000 лв. Нов Онлайн Казино Бонус

Грешниците, довели до съсипването на най-титулувания наш клуб, сега са далеч от футбола, живеят си живота и хич не им пука за последствията от тяхната наглост, безочие, безотговорност и цинизъм. И сигурно се подсмихват под мустак, след като останаха ненаказани. Но това е друга тема…

Напрежението между двата клуба е налице години наред. Нападки, престрелки, обиди, битка за емблемата, спечелена в крайна сметка от Гриша Ганчев, омраза (на моменти сякаш по-голяма даже от тази между Левски и ЦСКА). 

Напрежение имаше и преди мача, породено от цените на билетите. След извършената корекция обаче нещата се успокоиха. Дали наистина ще е спокойно на стадиона и извън него, ще разберем довечера. Важното е едно – разумът да надделее над бушуващите като ураган чувства.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Новакът в елита има проблеми, свързани със стартовия състав. Голямата звезда на ЦСКА 1948 от миналия сезон Андон Гущеров е контузен и пропуска срещата. На линия обаче ще бъде ветеранът Мартин Камбуров, който прекара коронавирус. Неговата цел е ясна  - да вкарва още и още голове, за да подобри рекорда на Петър Жеков.

В тима от Борисовата градина липсват контузени. Всички са здрави, като най-вероятно сред титулярите ще видим част от новите попълнения.

Така че, довечера започва двубой, чакан с огромен интерес от всички – цесекари, левскари и цялата ни футболна общност. За някой това ще е драма, за други – комедия, но за повечето, както споменахме в началото – исторически мач, историческа битка.  



ЦСКА 1948 – ЦСКАPFC CSKA Sofia
днес от 20 часа по Диема Спорт
София, ст. „Васил Левски“
Съдия: Станислав Тодоров


Вероятни състави
ЦСКА 1948
: Наумов, Александров, Василев, Пиргов, Атанасов, Климентов, Юсеин, Шопов, Иванов, Младенов, Камбуров

ЦСКА: Бусато, Турицов, Антов, Матей, Мазику, Юга, Санкаре, Тиаго, Кери, Енрике, Соу