Дербито между Левски и ЦСКА от плейофите може да се играе на клубен стадион или на "Васил Левски" пред малобройна публика. Тези варианти са били обсъждани по време на работните срещи относно подновяването на първенството, пише „Меридиан Мач“. Първият е по-реален. Вторият зависи от битката с COVID-19 у нас. Единият от двата клуба вече си е направил устата да приеме мача на стадиона си. Решение обаче все още не е взето окончателно.

По наредба рисковите срещи между столични отбори се провеждат на "Васил Левски". Причината за това е едно дерби между Левски и ЦСКА от 2011 година, когато "червените" спечелиха с 3:1 на "Георги Аспарухов", а привържениците на гостите потрошиха сектора, в който бяха настанени. Оттогава полицията е категорична, че тези мачове ще се играят само на Националния стадион.

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

Сега обаче дербито ще се играе без публика и така рискът от нови ексцесии отпада като фактор. Така един от двата клуба ще си спести разходите за наем на "Васил Левски". "Там бе и направен ремонт, който продължава. Не е ясно дали всичко ще бъде готово до началото на първенството", обявиха ръководни фактори от ПФЛ.

Възможно е плейофите да стартират именно с мач между Левски и ЦСКА, ако двата тима завършат съответно на третото и четвъртото място в класирането. Вариант по време на дербито да бъдат допуснати 30% фенове също е бил коментиран. Той обаче зависи от Националния оперативен щаб. Идеята е поне най-крайните привърженици на двата клуба да бъдат на стадиона, вместо да се шляят из София и да предизвикват безредици. Последната дума по този въпрос обаче ще има не само Щаба, но и столична полиция и Общината, които също се явяват като страна в случая.

Както е известно, Левски е най-заинтересован да има поне мач на "Герена". Освен, че ще спестят пари от наем, "сините" ще могат и отново да напълнят виртуално стадиона. Дербито с ЦСКА, което се състоя преди въвеждането на извънредните мерки, донесе близо 500 хил. лева в клубната каса.