Треньорът на националния отбор Георги Дерменджиев говори за проблемите на тима и на родния футбол като цяло. В тв интервю специалистът настоя да се обърне голямо внимание на школите и призова да не бъдат обвинявани настоящите играчи, тъй като по думите му - дават всичко от себе си. Дерменджиев отрече да фаворизира играчите на бившия си тим Лудогорец и определи като голям плюс влизането на ЦСКА в груповата фаза на Лига Европа.

"Българският футбол не е на добро ниво, но и ние не трябва да го хулим толкова. Очаквахме мача с Унгария от много време и имаше много големи очаквания. Аз бях наясно, че ако не спечелим двубоя ще ни бъде много трудно в другите две срещи. Футболът вече е много сериозна наука. За да се направи една подготовка трябват много специализирани и комплексни знания. Ние много изостанахме в това отношение. Трябва да обърнем внимание на школите, на подрастващите. Знам какви са възможностите на играчите и съм убеден, че дават всичко от себе си".

efbet - 1000 лв. Нов Онлайн Казино Бонус

Той също така обясни, че не фаворизира играчи от бившия си клуб Лудогорец.

"Аз и екипът ми наблюдаваме около 30 играчи. Трябва обаче да се съобразяваме с моментното състояние на българския футбол. Как някой да ми налага кого да викам в отбор? Това означава да плюя на репутацията си. Играчите на Лудогорец не ги фаворизирам. Това са хора, които са играли срещу Реал Мадрид, ПСЖ и други топотбори в Европа и имат рутина. Сега се радвам, че ЦСКА влезе в групите на Лига Европа защото българските футболисти в тима ще натрупат опит и ще могат да помогнат на националния отбор".

Селекционерът на България коментира и предстоящия Конгрес на БФС, както и дали ще продължи да води националния отбор.

"Притеснява ме реалността. Излизането от това състояние е трудно и трябва много работа. Ние от много време само говорим. Хората, които го коментират дори нямат необходимите знания да го направят. Трудно е да се каже кой трябва да управлява българския футбол. Не мога да кажа кой как се е справял, като шеф на БФС. Знам, че не трябва да се правят компромиси". 

"Играта се получава от качеството на футболистите. Ние имаме 3-4 човека, който играят извън България. Имаме много грешни трансфери на млади играчи - отиват играят по долните дивизия в Италия, примерно, и после се връщат у нас. Всеки собственик има свои виждания и стратегия за клуба си - дали ще разчита на българи или чужденци. Моят договор е много ясен, знае се докога е. Аз продължавам да изпълнявам своите функции", обясни Дерменджиев.

Нашата група в Лигата на нациите