Новият старши треньор на Спартак (Вн) Атанас Джамбазки няма право да стои на пейката в днешната среща с Черно море. Варненското дерби стартира в 14:00 часа, а Джамбо е принуден да го гледа от трибуните на стадион "Тича".

Причината е, че той все още има действащ договор със Спортист (Своге), които напусна преди дни. Джамбазки ще разтрогне контракта с "шоколадите" през декември, когато ще има Арбитражна комисия. В близките дни той ще се обвърже със "соколите" за 1 година.

Младият спец вчера за сефте тренира футболистите на новия си отбор след назначението в сряда. Както е известно, тогава Спартак отпадна от 1/16-финалите за Купата на България след загуба с 1:2 у дома от Пирин (Бл).

В гостуването на Черно море Джамбазки се очаква да заложи на един чист нападател в лицето на Стойко Сакалиев. Добрата новина в щаба на "соколите" е, че двамата контузени Димитър Воденичаров и Тони Костадинов са на линия за дербито. Стефан Дончев се оплаква от контузия, като за неговото включване в титулярния състав ще се решава в последния момент.

В същото време БЛИЦ научи, че другото име, което се спряга за нов собственик на "соколите" е Николай Банев. Както е известно, след като президентът на клуба Иван Славков бе арестуван, в медийното пространство се споменават бизнесмени, които уж купуват Спартак. Сред тях са Младен Михалев-Маджо, Васил Божков, Христо Ковачки, както и Гриша Ганчев. ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ