Националът Кирил Десподов ще бъде опериран и дълго време ще отсъства от терените. Това означава, че футболист №1 на България ще пропусне както приятелския мач с Беларус на 26 февруари, така и на 26 март за решителния плейоф за Евро 2020 срещу Унгария.

Новината за операцията излезе в австрийските медии, веднага след  което БЛИЦ се свърза с Десподов. 

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

"Да, така е. Предстои ми операция на крака. Хирургическата интервенция ще бъде във вторник в Инсбрук. Според лекарите ще отсъствам от игра между 6 и 8 седмици. Ще ме оперира доктор Финк, едно от най-големите светила не само в Австрия, но и в Западна Европа. Проблемът идва от така наречената мъртва кост. Мъчи ме отдавна.Много неприятно, но трябва да стисна зъби...

Пожелавам успех на националите. Знам, че ще направят всичко възможно, за да се класират на европейските финали. Съжалявам, че няма да мога да им помогна, а го исках много силно и от цялото си сърце като истински българин, защото за мен няма по-голяма чест от тази да играя за родината!", заяви Десподов пред БЛИЦ.

Още на 31 януари Кирил съобщи пред нашата агенция, че има контузия, която му пречи да тренира и играе за Щурм (Грац), където през есента направи голям фурор и обра овациите на местните специалисти и фенове. 
Румен ИЛИЕВ/БЛИЦ СПОРТ