Португалският полузащитник Фелипе да Коща бе представен официално като ново попълнение на Левски. Насрочената за 12,30 пресконференция започна в 13,00 часа, тъй като се забави заниманието на “сините”, а играчът трябваше да се изкъпе преди да се яви пред медиите. Плътно до него бе спортно-техническия директор на “сините” Даниел Боримиров. 

“Много се радвам, че преминах в Левски. Имах и предложения от отбори извън България, но приех тази оферта, защото "сините" бяха най-настоятелни. Целта ми бе да продължа кариерата си в голям клуб, какъвто е Левски. Несъмнено тук се работи по европейски, а не както беше в ЦСКА. Тук, каквото кажат, това и става, докато в предишния ми отбор бе различно, там лъжат”, бяха първите думи на Да Коща, който позира с фланелка с номер 70, въпреки че досега в подготовката на “сините” носеше номер 17.

Той не пожела да разкрие какви други варианти е имал пред себе си, но говори за бившия си тим: “Продължавам да чакам парите си от ЦСКА. Дано все някога си ги получа. Досега винаги съм имал проблеми с клубовете, в които съм бил. Така беше даже и в Лийдс. Първо не пристигна жълтата ми карта и не ме картотекираха, след това получих контузия, но лекарите ми казаха, че трябва да играя, защото ми няма нищо. Продължих да участвам в контролите невъзстановен, заради което състоянието ми се влоши и в крайна сметка бях принуден да се разделя и с тях. Надявам се да остана за по-дълго в Левски и да не се налага през лятото пак да се чудя какво да правя”.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ