Президентът на БФС Георги Иванов даде интервю пред БНТ, в което засегна актуални теми. 
Според Гонзо централата няма никаква вина относно проблемите с терените по родните стадиони. Бившият нападател е на мнение, че евентуалното отказване от Първа лига на Спартак (Варна) и Локомотив     (Пловдив) ще създаде проблеми на шампионата.

Иванов бе на посещение в село Кочан, където откри футболно игрище по повод Европейския ден на спорта.

"За мен е удоволствие, че съм тук. Виждам едно прекрасно училище, прекрасен терен, очакваме на него някои от децата да се превърнат в бъдещи национали. Инициативата е хубава. Това е празникът на Европейския ден на спората, така че успяхме да ги съчетаем. Радвам се, че децата и техните родители, а и жителите на село Кочан се радват и изпитват удоволствие от това, че имат такова съоръжение, започна той.

- Ние, българите, винаги сме били талантлива нация. Няма място, от което да не се раждат талантливи деца, така че могат да се родят отвсякъде. Въпросът е да спортуват, да се учат, да бъдат позитивни и да станат достойни хора, след като пораснат."

ЗА БАЗИТЕ

"Наистина има много проблеми с футболните терени след това, заболяване по тревата, което се случи. Във футболния съюз сме започнали една инициатива по европейски проекти, които обхващат 40 общини. Община Гоце Делчев също е в този проект. По този начин ще се опитаме да подобрим инфраструктурата. БФС няма никаква новина относно това, което се случи с терените. Стадионите са общински и са дадени на клубовете за концесия. Те трябва да се погрижат и за стадионите, и за терените.

Проблемът в България е, че няма инфраструктурата. Имаме 13 стадиона и 16 отбора, не можем да ги преместим от едно на друго място. За да се оправят терените, трябва да спрем първенството за един месец, което е немислимо. В този момент няма друг ход, освен да чакаме до зимата. След това ще мислим какво ще се правим."

ПРАВИТЕЛСТВОТО

"Изключително много се надявам да има редовно правителство, за да може и то да помогне в изграждането на инфраструктурата и подобряването на българския спорт. В последните години държавата малко изостава. Радваме се, че имаме медали от Олимпийските игри в Париж, но не са точно спортисти, изградени в България."


ПРОБЛЕМИТЕ в Спартак (Вн) и Локомотив (Пд)

"Разбира се, че ще се отрази това, че двама от президентите на два от футболните клубове смятат да спрат финансирането им. Ние имаме лицензионна комисия и ако не се платят две или три заплати, тя взима лиценза на клубовете. Ще бъде изключително неприятно два отбора да се откажат по средата на нищото и това ще създаде проблеми на цялото първенство, и на всички нас, които се занимаваме с футбол."

 

ВИЖТЕ ВИДЕО - ТУК!