Пловдивският Ботев (Пд) е провел кошмарен 19-дневен лагер в Италия, достоен за сценарий на холивудски хит, проплакаха пред „Топспорт.бг" играчи на пловдивския клуб. Президентът на „жълто-черните" Димитър Христолов е оставил на Ботуша 30-членния екип на отбора да се бори с безпаричие, глад и надвиснала опасност за арест от местната жандармерия. „Канарчетата" едва напуснали хотел „Апиро" в Анкона на 7-мия ден от престоя си, когато пристигнал превод от Христолов в размер 5 000 евро. От България босът заповядал на водача на групата- администратор Милко Бекяров половината от парите да покрият част от нощувките и да изнася отбора по-най бърият начин. От „Апиро", обаче подали сигнал в жандармерията за неуредени сметки с Ботев. По-късно по същата схема пловдивчани са преминали и през други хотели.
Безпаричието е принудило отбора да нагъва предимно фасул, чорба и в същото време да „обогатява" менюто си със салата от боб и лук. След изтощителния мач с Катания, „жълто-черните" са пътували 3 часа с автобус до хотела си. В полунощ те научили, че трябва да си легнат гладни.На другия ден им било предложено да се подкрепят със сандвичи по 5 евро. Неофициалният старши треньор Стефано Кусин обещал осребряване на сумите от Димитър Христолов. Предвид възможният арест Христолов е пратил 20 самолетни билета с оправданието, че няма места за останалите членове на групата. На аерогарата в Рим двама от персонала на Ботев пристигнали за завръщане с автобус, обаче си купили билети от 120 евро от свободната продажба. Двама шофьори, двама масажисти, треньорът на вратарите Димитър Вичев и лекарят - д-р Павлов са тръгнали за България по суша.
За двудневния път с автобуса осигурен им от община Пловдив, Христолов е осигурил на своите пътници по една минерална вода, един сандвич и една зелена ябълка (прясна). Срамът от Италия не е първи за Ботев от ерата Христолов. Едноличният собственик се изложи през 2001 година, когато отбора не плати 20 000 германски марки за 14-днбевна подготовка в хотел „Адора" в Анталия. Тогава 33-мата от екипа на Ботев заедно с автобуса бяха арестувани ГКППКапКУЛЕ в опит да се пресекат границата без паспорти. След намесата на родната ни дипломация, членовете на Ботев получиха пасавани и се прибраха в България. В същата пролет Ботев записа рекордно слабо представяне и за първи път в своята история бе принуден да изпадне в „Б" група. /БЛИЦ

Още по темата: