Капитанът на България Ивелин Попов беше категоричен след победата с 1:0 над Чехия, потвърждавайки решението си да се оттегли от националния отбор. 32-годишният играч на руския Ростов е тъжен от факта, че се разделя с "трикольорите". Попов каза, че е дал мнението си кой да бъде новия капитан на България. 

Той благодари на Борислав Михайлов за всичко, което е направил за представителния тим. 

"Горд съм, че си спазих думата, че след мача с Англия ви казах, че ще вземем победа. Имаше писания чехите ще идват пияни, заляни, но това е мач на национално ниво. Аз съм дал дума, че спирам и колкото и да е тежко на децата, жената, плачат, няма връщане. Аз отново ще бъда в тази съблекалня след някоя друга година. Поздравявам Божидар Краев за включването му, радвам се, че е казал, че той ще ме замести", каза Попов.

"Смея да твърдя, че съм натрупал доста голям опит. Работил съм с най-големите имена в Русия. Записал съм си тренировки. Аз съм си дал мнението, кой да бъде капитан, но няма да разкрия сега. Три-четири  имена са, трябва да се говори и да се реши. Говорих с Десподов, че той трябва да е един от лидерите от тук нататък. Лидерите трябва да са повече от един, защото да може да се поеме тежестта в различните мачове", продължи опитният футболист.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

"След загубата с Косово започнах да мисля за това решение. Много ми е тежко да гледам жена ми как се измъчва и плаче. След загубата от Англия беше доста тежко. Най-неприятният момент бе изпуснатата дузпа с Малта. Критики, обиди, тежест в гърдите, срам да излезеш на улицата. Превъзмогнах го. Помня предимно хубавите моменти. Радвам се, че съм работил с много големи треньори. За някои може да не съм бил перфектния съотборник - викам, псувам, но вчера, когато обявих решението преди тренировката, видях сълзи в очите на момчетата, което ме прави горд", каза Попов.

"Благодаря на Борислав Михайлов за това, което е направил за отбора - винаги е помагал и осигурявал необходимите неща. Според мен обаче хората около негов живуркат на гърба на футбола. Това е моето мнение, който иска да ми се обижда. Лечков няма как да трови атмосферата, при положение, че идва на базата и си тича отстрани. С Лечков не съм говорил за отказването ми. Не мога да коментирам дали е знаел за решението ми. С Михаил Касабов съм говорил, с Борислав Михайлов съм говорил, но с него не. Нямам проблеми с Лечков", добави Ивелин Попов. 

Нашата квалификационна група за Евро 2020