Закъсалият сериозно от началото на сезона в Западната “Б” група тим на Марек има вероятност да направи първия си стойностен трансфер. След като официално за старши треньор в началото на седмицата бе утвърден Сашо Паргов, към тренировките на отбора се присъедини неговият син Иво. На този етап централният нападател единствено поддържа форма с родния си клуб и от треньорския щаб отричат, че той ще подсили дупнишкия отбор.

Треньорите твърдят, че Паргов единствено ще тренира с тима, но няма да бъде привличан. Доскоро 34-годишният футболист бе смятан за сигурно ново попълнение на третодивизионния Миньор (БД), където играят вече Анжело и Янек Кючукови. След като обаче Паргов тренира с дупничани, не е изключено в крайна сметка да се съгласи да помогне на клуба, от който тръгна за големия футбол, информира "Вяра". Според хора от постоянното присъствие на стадион “Бончук” Иво дори помага в тренировките на своя баща Сашо Паргов. Някои от тях дори прогнозират, че той може да стане играещ мениджър на Марек.

Евентуалното завръщане на Иво Паргов може да повлияе много положително цялостно на играта. С големия си опит голаджията има с какво да помогне на младите футболисти в Марек, които покрай него да получат необходимото им самочувствие. До предстоящото домакинство на Академик (Сф) днес вероятността Паргов да бъде картотекиран е малка, но това може да стане през паузата в първенството.

След изгонването на бразилеца Мануел Карвальо продължават спекулациите за неговия заместник. В момента тренировките са водят от Сашо Паргов, който и до момента на книга се водеше треньор заради липсата на лиценз на Карвальо. От вчера в публичното пространство изплува името на бившия наставник на Локо (Сф) Стефан Грозданов. С него са свързани всички успехи на столичните “железничари” в последните години у нас и в Европа. Ако стъпи на “Бончук”, с големия си опит Грозданов може да помогне много за излизане от тежката ситуация на Марек. /БЛИЦ