Нападателят на ЦСКА 1948 Мартин Камбуров разкри, че е имал разговори с настоящия главен акционер на Левски Сираков, но през 2007 година за евентуален трансфер на „Герена“. Тогава обаче двете страни не са се разбрали и Камбуров играл половин година за Локо (Пд) преди заминаването си за чужбина. 39-годишният голмайстор говори още за изкарания от него коронавирус, преследването на головия рекорд на Петър Жеков и изрази готовност дори отново да играе за националния тим.

"През 2007 година имахме разговор с господин Сираков за Левски, това беше единствената оферта. Играх за Локомотив (Пловдив) 6 месеца и отидох в Гърция. Пет години съм бил в чужбина. Не съжалявам, че съм бил в чужбина. Играех две години в Китай редовно. Никога не съм се замислял, че мога да отбележа толкова голове. Не съм се замислял, че ще стана голмайстор, станах 6 пъти, всичко е още далече от рекорда. Петър Жеков е мотиватор, не като конкуренция, имам уважението на всички. Той ме кара да продължа следващата стъпка. Едно дете да стигне до нас, да мине Камбуров, Жеков. Така ми се е стекла кариерата, благодарение на Локомотив съм постигнал тези неща. Камбуров е в историята на Локомотив, 4 пъти съм бил голмайстор с Локомотив, станах шампион, 3-ти, оставих в ЦСКА доста по-голяма заплата, върнах се в Локомотив, оцеляхме. Този отбор е в сърцето ми и няма да се промени", сподели Мартин Камбуров в интервю за „Диема Спорт“.

"Набор 80-ти съм, в който са Бербатов, Стилиян Петров, Мартин Петров. Няма как да се сърдиш като си резерва на Бербатов, тъй като нямаше как да играя тогава. Бербатов играеше на ниво Шампионска лига. Няма да правя напук на някой, който не ме е викал. Няма да падна на това ниво, за да кажа няма да се явя защото преди 10 години не ме е викнал еди кой си", изрази Камбуров да играе и за националния отбор.

Winbet - победата е на върха на пръстите (18+)

"Стартирахме с дерби, получи се хубав мач с голове. Реагирал съм на момента след гола. След смяната на отбора, където и да ида, ако съм здрав ще успявам да бележа. Бързо се нагодих към новия си тим, всички сме българи. Дори след 2,5 месеца успях да направя равносметка. Станах голмайстор за 6-ти път. Да продължа да играя на това ниво, гордея се, надявам се да продължа по този начин", коментира още Камбуров за началото на сезона.

"Имах всички симптоми за коронавируса, 6 дни пих и антибиотици, със сигурност се отразява. Радвам се, че полека се връщам, онзи ден 60 минути играх срещу ЦСКА, надявам се и да продължавам“, каза легендата за коронавируса.

"Желанието ми беше да остана в Стара Загора. Треньорът каза, че няма да започвам мачовете и да съм водещ футболист, затова трябваше да предприема нова стъпка. Единствената реална оферта беше от господин Найденов, нямах други оферти, а тя беше единствената реална. Не е за пари. Нормално е да има конкуренция, не мога да изиграя 31-32 мача и за Купата, ще има доста мачове за всички. Когато има конкуренция, тя те дърпа напред. Срещу Берое ще е трудно, но си имаме шансовете. Със сигурност имам 3 прекрасни години в този клуб, ще изляза като професионалист, надявам се всичко да бъде нормално. Доста е трудно в България да играеш като централен нападател. Идват големи имена, но реализират по 5 гола, Обертан например. Нашето първенство е много специфично, трудно е, срещу ЦСКА, Левски и Лудогорец“.

"Труд, борба и да не се отказват. На едно място няма да успееш, на другото ще успееш", посъветва Камбуров младите футболисти в заключение.