Всичко за Евро 2024 с БЛИЦ – ТУК!

Вратарят на Септември Александър Андреев (18 г.) може да се смята за играч на хита от последния сезон в Ла Лига - Жирона. Това обяви известният футболен агент Лъчезар Танев.

„Вратарят на Септември Алекс Андреев ще подпише с Жирона. Остави много добро впечатление тук през май. Това е добро негово развитие“, сподели Танев пред "Дарик". 

Първоначално Андреев ще играе за отбора на Жирона до 19 години. 

„Смъркалев отиде в Германия, но проблемът е, че нямаме централни нападатели, а имаме халфчета и крилца“, добави той.

„Когато не оставиш едно младо момче да извоюва мястото си, трябва мястото да се извоюва. На Пламен Андреев му дадоха авансово голям шанс и това не беше добре за момчето. Той рано получи голяма отговорност. На всичко отгоре го направиха и капитан. Капитанът трябва да е човек с опит и авторитет в съблекалнята. Това повече го напряга, отколкото да го мотивира. Допуснаха се някои грешки с него“, каза още Лъчезар Танев.

Изключително опитният във футболните трансфери специалист взе отношение и по селекциите на родните грандове.

„С Левски, с ЦСКА и с Лудогорец разговарям за трансфери. Стоян Орманджиев и Филип Филипов имат разрешението и доверието на собственика на ЦСКА, но естествено имат своето притеснение, защото ги натиска времето. Късно взеха нещата в свои ръце за този трансферен прозорец. Безгрешни треньори и спортни директори няма“,заяви Танев.

„ЦСКА в момента има повече възможности, Левски не е зле след последните продажби. Собствениците на Лудогорец бързо схванаха, че единствената възможност да се възстановяват инвестициите е с поемане на рискове“, уточни футболният агент.

„300 хиляди евро на година трябва да бъде заплатата на централен нападател. Не съм виждал добър таран да струва по-малко от 300 хиляди евро. Ето как Лудогорец взима добри играчи. Като не си конкурентен като лига и първенство, трябва да ги вземеш с повече пари. Ако един нападател е вкарал 15 гола средно на сезон, той няма да дойде за по-малка заплата“, заяви 60-годишният бивш национал.

„На бразилския пазар има играчи на всякакво ниво. За 20-25 хиляди евро на месец може да вземеш бразилски играч. Левски уцели с някои по-евтини играчи. Уцелваш с футболист, които могат да ти свършат работа, но не и да се конкурираш с Лудогорец. Изискването на водещите отбори, имат критерий, който не е лош и очакват да вземат играчи, които правят разликата, но такива играчи трудно се намират. Трябва да си реалист“, допълни легендата на ЦСКА.