Треньорът на Левски Емил Велев-Кокала не спести суперлативи към момчетата си след днешната победа над Ботев с убедителното 6:0.

"Получи се доста бърз и динамичен мач и главна заслуга за това има нашия отбор. Явно отборът на Ботев не очакваше, че ще бъдем толкова агресивни и мощни в атака. Такива задачи поставих и на момчетата и им повтарях, че на "Герена" трябва да се напада непрекъснато. Хората искат да гледат именно такава игра и затова се радваха до последната минута. Аз лично искам Левски да играе по този начин, както в София, така и в провинцията. За гласен отбор като нашия, не трябва да има проблеми при гостуванията и трябва да се чувства като у дома си, независимо къде е мача.
 
Левски винаги е бил силен отбор, когато е разполагал в състава си със силни крила. Изненадата в днешния мач бяха Тиберканин и Георги Христов, които свършиха огромната работа. Естествено и Мирослав Иванов, който бе диригентът на отбора. Ники Димитров не игра, защото чувстваше напрежение в крака преди мача и предпочетохме да го запазим за важния мач с БАТЕ Борисов. Лъчо Балтанов получи удар от Йордан Минев, но мисля, че ще се оправи бързо.
 
Оптимист съм за реванша с БАТЕ Борисов. Ако първия мач с тях беше днес, при тази наша игра щяхме да ги разчекнем. Жалкото е, че трябва да чакаме до другата седмица. Надявам се момчетата да излязат в Беларус по същия начин, с надежда и оптимизъм. Аз лично съм такъв човек, който вярва винаги в нещо, което може да се постигне", заяви Велев на пресконференцията след мача. /БЛИЦ

Още по темата: