Легендата на беларуския футбол и на Динамо (Минск) Генади Тумилович коментира шансовете на местния БАТЕ Борисов да отстрани българския Левски. “Шансовете ли? За тях ще говоря след мача. Победата над Левски от първия мач вероятно ще донесе на БАТЕ свръхмотивация. Клубът ще получи 7 милиона евро, ако влезе в групите на Шампионската лига – каква по-добра мотивация. Преди първата среща наричаха БАТЕ заводски отбор. Дали са българи, или румънци – все едно и също, те са майстори на хвалебствията и обидите. Само футболът ще покаже кой е по-добрият на терена”, казва Тумилович.

"Бях в България 10 дни и гледах футболисти, които да привлечем в Динамо. Бях на мачове на ЦСКА, Левски и Литекс. Мога да ви кажа, че в България няма добри футболисти. Имаше един, който ние вече го взехме (б.р. – Георги Какалов). Българското първенство не е по-силно от нашето. Мога да твърдя това със сигурност, тъй като гледах не една и две срещи. Най-добрите им играчи заминават в чужбина, а звезди на клубовете са ветерани, които са се върнали от странство. Имат много чужденци във всички отбори", допълва легендарният страж.

"А думите колко велик отбор е Левски само потвърждават упадъка, в който се намира отборът и целият шампионат...докато все още има такива президенти на клубове", завършва Тумилович, който не пропусна да отговори на нападките на Тодор Батков по адрес на Беларус и БАТЕ Борисов преди първия мач.
Както е известно, Левски загуби с 0:1 първия мач, състоял се на 13 август на "Герена". Реваншът тази вечер в Борисов ще бъде предаван пряко по Нова телевизия в 19 часа./БЛИЦ

 ОЩЕ ПРЕДИ БАТЕ - ЛЕВСКИ: