Левски победи Академик (София) в контролна среща с 1:0, като единственото попадение в мача бе дело на бразилеца Жеан Карлос в 33-ата минута.

Треньорът на “сините” заложи на отбор, в който имаше както резерви, така и титуляри. Срещата започна трудно и за двата отбора и до 15-ата минута нямаше положение за гол пред двете врати. Още в петата минута Георги Христов получи жълт картон за нарушение срещу Антов с средата на терена.

В 18-ата минута на мястото на играещия с травма Тиберканин на терена се появи израелския талант Ели Зизов. В 32-ата минута Гаджев с удар от фаул прати топката в гредата. Минута по-късно Левски откри резултата, след като Жеан Карлос получи хубав пас от Зизов, напредна в наказателното поле, финтира вратаря на Академик Гьорев и прати топката в мрежата.

През второто полувреме Емил Велев пусна в игра и останалите футболисти, които стояха на пейката. Втората част ще се запомни с червения картон на Вутов от Академик за неприлични реплики. В 76-ата минута Левски отново имаше своя шанс. Жоазиньо центрира от фаул, но ударът на Шмедин с глава бе избит от резервния вратар на “студентите” Михайлов.

Академик имаше своя миг за изравняване в последната минута, когато Ради Иванов опита удар към вратата на Левски, но топката бе избита в ъглов удар/БЛИЦ

Съставът на Левски в контролата с Академик: Киш, Зе Соарес, Илиев, Бистрон, Минев, Сърмов, Гаджев, Тиберканин, Н. Димитров, Жеан Карлос, Христов (Ц. Зимитров, Жоазиньо, Зизов, Яшар, Чакъров, Станчев, Шмедин, Михайлов)