Бившият защитник на Левски Джон Ингълс направи любопитно изказване пред шотландското издание на в. „Сън“. 53-годишният шотландец от 20 години работи като футболен агент и признава, че от 19 години не е бил толкова дълго със семейството си, освен по Коледа.

Ингълс работи за мениджърската агенция „Стелар“, която се грижи за много известни футболисти, сред които Гарет Бейл от Реал (Мадрид) и Саул Нигес от Атлетико (Мадрид). Шотландецът е женен за 42-годишната българка Румяна, с която имат две дъщери – 18-годишните близначки Анабел и Анджелика.

Преди три седмици Джон Ингълс е бил на „Олд Трафорд“, за да се погрижи за новия договор на холандеца Тахит Чонг с Манчестър Юнайтед. След това той се е върнал в България и оттогава е блокиран в София.

Начален Бонус до 1000 лв. за онлайн казино игри от efbet

„Обикновено пътувам доста заради работата си. Постоянно съм по летищата. Прибирам се в събота в София, а в неделя отново заминавам. Редовно правя по 10 полета на седмица. Ходя до Париж, Мюнхен, Порто, Амстердам, Мадрид или Лондон“, признава Ингълс.

„Сега съм блокиран в София и съм в непозната за мен територия. От 19 години не съм бил толкова дълго със семейството си, освен по Коледа. За щастие България не е толкова засегната от коронавируса, колкото Англия и останалата част от Европа“, допълва шотландецът.

„Прекратих кариерата си, когато бях на 34-35 години. През същата седмица съпругата ми се обади и каза, че е бременна. Седмица по-рано пък почина майка ми. Оказах се без работа и очакващ близнаци. Трябваше да запретна ръкави. Живея в София и затова изкарах мениджърски лиценз в България. След това започвах работа в „Стелар““, разказва бившият защитник на Левски и Ботев (Пловдив).

„Работил съм с много играчи, които по различни причини не успяват да пробият. Има и такива като Войчех Счесни. Той беше на 16 години, когато му уредихме проби в Болтън на Сам Алардайс. Той обаче се отказа от Войчех и затова го заведохме в Арсенал, където бързо подписаха с него. Сега вече е в Ювентус“, разкри Ингълс.

Шотландецът премина в Левски през 1999 г. и със „сините“ стана шампион и носител на Купата. След това се върна в родината си, а през 2002 г. завърши кариерата си в Ботев (Пловдив).

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА - ТУК!

Съпругата на Ингълс Румяна с двете им дъщери - близначките Анабел и Анджелика