Футболистите на Локомотив (Мездра) проведоха първата си тренировка за 2009 година днес следобед на изкуствения терен на стадион "Локомотив" под непрестанен снеговалеж. Заниманието на "железничарите" бе водено от мениджъра Георги Бачев, който замести намиращия се в чужбина наставник Георги Тодоров.

В първата тренировка на Локо за годината участие взеха 33 футболисти, като утре бройката ще бъде редуцирана до 24. На първото занимание отсъстваха сърбите Саша Симонович и Зоран Цветкович, португалецът Фаусто и ганаецът Майкъл Тевия, които ще се присъединят към отбора в началото на другата седмица.


Зимната подготовка на тима ще протече на три етапа. До началото на следващия месец играчите ще тренират двуразово на градския стадион, информира официалният сайт на клуба.


От 3 до 14 февруари „железничарите” ще вземат участие в международния турнир „Албена Каварна Къп”, а от 16 до 27 февруари отново ще се подготвят при домашни условия.


До средата на месеца се очаква да започне да тренира и гръцкият халф Аристеидис Лоттас, който още в началото на август счупи подбедрицата на десния си крак. На облекчен режим днес се подготвяше опорният халф Страти Илиев, който има вирусно заболяване.

Липсваше и трайно контузеният нападател Петър Златков. Първа тренировка след претърпяната в края ноември артроскопия на дясното коляно направи голмайсторът на дублиращия отбор Тодор Симов. Другата седмица на проби ще дойдат двама португалци - ляв бек и плеймейкър./БЛИЦ