Ганаецът Лосен е пристигнал вчера в ЦСКА.  20-годишният африканец ще остане на проби при "червените", а треньорът Димитър Пенев  можа да получи първоначални впечатления от качествата му по време на контролата със Славия, която завърши 2:2. “Червените” обаче останаха без Ели Маркес, който бе фаулиран грубо от Дениран Ортега и откаран в болница с шиниран врат. В срещата взе участие и очакващия се да подпише с “армейците” Владимир Манчев.

ЦСКА откри резултата още в първата минута, когато Зе Руи с воле засече центриране на Влади Златинов. Голмайсторът бе изгонен три минути по-късно. Той бе фаулиран от Мартин Керчев, но фаул не бе отсъден. Футболистът на Славия нарече обиди острието на “червените”, последва спречкване, при което Зе Руи получи червен картон.

В 28-ата минута Димитър Пенев трябваше да направи принудителна смяна на Влади Златинов, след като футболистът се почувства зле. На негово място влезе Ели Маркес. В последната минута на първото полувреме Славия стигна до равенството, когато Ники Петров засече центриране на Мартин Керчев. Две минути преди това Златковски пропиля удобен шанс за “белите”, но не успя да преодолее вратаря на “червените”.

В 62-ата минута в игра за ЦСКА се появи дошлият на проби ганаец Лосен, а две минути по-късно “армейците” отново поведоха в резултата. Попадението бе дело на наскоро дебютиралите с червената фланелка Да Коща и Гунлаугсон. Да Коща проби и пусна топката в коридор към исландеца и Гари с едно докосване реализира за 2:1.

В 82-ата минута Дениран Ортега фаулира грубо Ели Маркес, като го удари с коляно в главата. Положението на бразилеца бе сериозно и той бе откаран в болница с шиниран врат. Почти веднага след това Ортега влезе грубо и на Да Коща, като така си изработи червен картон. В 84-ата минута Славия отново изравни резултата. Удар на Тодор Колев срещна напречната греда, но топката попадна в Керчев, който вкара за 2:2./БЛИЦ

ЦСКА - Славия 2:2
1:0 Зе Руи (1), 1:1 Н. Петров (45), 2:1 Гунлаугсон (64), 2:2 Керчев (84)

ЦСКА: Велинов, Тодоров, Бранеков, Ланзаат, Събев, Янчев, Мороз, Маркиньос, Златинов, Йорданов, Зе Руи (Беконо, Караджов, Манчев, Маркес, Гунлаугсон, Да Коща, Удоджи, Настич, Лосен)

Славия: Господинов, Вл. Иванов, Петров, Колев, Дяков, Б. Павлов, Анев, Георгиевски, Керчев, Златковски, Г. Иванов (Дениран Ортега, Попара)