14 мача за девет години, а ЦСКА все още не успява да победи Лудогорец на „Българска армия“. Това е прекалено много – и като време, и като срещи. От тези 14 двубоя разградчани спечелиха 4, а десет от дуелите са завършили без победител.

Сякаш обаче тази вечер е моментът „червените“ най-сетне да запишат първи домакински успех срещу „орлите“. Тимът направи своя стадион в трудно превземаема крепост през последните три години. За този период ЦСКА има само една загуба на „Армията“.

В рамките на 1152 дни и общо 60 мача на своя стадион „червените“, като в тях постигнаха 60 мача ЦСКА постигна 47 победи (78,3%) и направи 12 равенства. Единственият отбор, който за този период си тръгна с победа от стадиона на „червените“ беше Черно море. Това стана преди малко повече от година, когато „моряците“ спечелиха с 3:1. Интересното е, че тогава съдия на мача беше Георги Кабаков, който ще свири и днешния двубой с Лудогорец.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Треньорът на ЦСКА Стамен Белчев отново няма да може да ползва десния бек Иван Турицов, който е с контузия от края на август. Мястото му отново ще заеме Пламен Гълъбов. До последно ще има неяснота дали Тиаго Родригес ще започне сред титулярите. Ако той остане резерва, в средата на терена ще играят Жеферсон и Юга, а пред тях ще е Санкаре.

Лудогорец от своя страна ще бъде без треньора си Павел Върба, който през седмицата спешно беше приет в болница. Отборът ще бъде воден от неговите асистенти Станислав Генчев и Зденек Бечка. След лечение на контузии се завръщат Каули Оливейра и Бърнард Тектепей. Ще бъде интересно дали ще бъде гласувано доверие и на новото попълнение Оливие Вердон. Ако това стана факт, то това ще бъде за сметка на някой от двамата румънци – Козмин Моци и Драгош Григоре.

CSKA Sofia (Bul)ЦСКА – ЛУДОГОРЕЦLudogorets

Днес от 21:00 часа по Диема Спорт
София, „Българска армия“
Съдия: Георги Кабаков

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
ЦСКА: Бусато, Гълъбов, Антов, Матей, Мазику, Юга, Тиаго, Йомов, Санкаре, Енрике, Соу
Контузени и болни: Турицов, Занев, Ахмедов
Наказани: няма

Лудогорец: Вл. Стоянов, Сисиньо, Моци, Григоре, Недялков, Баджи, Сантана, Чибота, Каули, Текпетей, Кешерю
Контузени и болни: Вандерсон, Ренан, Св. Дяков
Наказани: няма

Баланс за първенство: 27 мача, 1 победа за ЦСКА, 13 равенства, 13 победи за Лудогорец, г.р. 32:12 за Лудогорец

efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството
Следете с БЛИЦ: Трансферно лято 2020 в efbet Лига​