Българският шампион Лудогорец ще наддава за привличането на нигерийския голмайстор Чико Офоеду от израелския гранд Макаби (Тел Авив), съобщава ajansspor.com.

Според изданието „орлите“ от Разград имат сериозна конкуренция, след като оферти за нападателя има още от гръцкия гранд ПАОК (Солун) и тимове от турската Суперлига.

27-годишният футболист има опит в Турция, след като е играл в Самсунспор, Кършияка, Трабзонспор и Ескишехирспор.

През 2018 година нигериецът заиграва в Израел и с екипа на Макаби Тел Авив има 14 гола в 48 мача. Той има договор с израелците до лятото и след това става свободен агент.

Лудогорец има традиция да привлича в състава си футболисти, свързани с Израел в последните години. Всички сделки ставаха покрай местния агент Дуду Дахан, с чието съдействие в Разград пристигнаха Мавис Чибота, Дан Битон и Талеб Тауата.

Офоеду обаче не притежава европейски паспорт и това може да се окаже проблем, след като квотата за играчи извън ЕС е запълнена. В България отбор може да регистрира петима футболисти без паспорти, а в Лудогорец към момента такива са Рафаел Форстър, Дан Битон, Мавис Чибота, Стфан Баджи и Талеб Тауата.