Лудогорец загуби тежко четвъртата си лятна контрола. Момчетата на Стойчо Стоев паднаха с 0:3 от украинския първенец и редовен участник в Шампионската лига Шахтьор (Донецк).

Двубоят се игра в австрийския град Куфщайн при температура около 37 градуса, а на трибуните бяха собствениците на родния шампион Кирил и Георги Домусчиеви. 
Попаденията за "оранжево-черните" отбелязаха Тете (3'), Алан Патрик (28') и Сикан (71').

Двубоят започна с много ранно попадение за съперника на родния тим. Тете бе изведен още в 3-ата минута от бившия играч на ЦСКА Жуниор Мораес и не сгреши, пращайки топката в мрежата на Ренан. 

Постепенно Лудогорец започна да изравнява играта и да търси на свой ред гола. В 20-ата минута Марселиньо отправи хубав удар, но той бе избит от защитник.

Няколко минути по-късно капитанът Дяков отправи много опасен шут, който обаче бе избит от стража на Шахтьор.

В 28-ата минута отново Мораес бе в центъра на събитията, след като изведе Алан Патрик, а той от своя страна отбеляза за 2:0.

До края на полувремето нямаше по-сериозни положения и така двата тима се оттеглиха при преднина за украинците. 

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+) 

Второто полувреме започна със смени в състава на родния тим, като Кешерю и Лукоки замениха Бакалов и Ковачев. Тогава играта на шампионите живна и те започнаха да създават положения.

С пропуски обаче се отчетоха Лукоки, Чибота, Кешерю и Моци. 

Последваха нови смени, а на мястото на Моци, Марселиньо и Чибота влязоха Терзиев, Серкан и Рибейро.

В 71-ата минута Шахтьор отбеляза трети гол. Тайсон стреля от дистанция, а Ренан не се намеси добре и при добавката Сикан не сгреши за 3:0.

На терена се появи Манолев, а малко по-късно Шахтьор отбеляза четвърти гол, той обаче бе отменен заради засада.

В края на двубоя Лудогорец вкара за 3:1, но попадението бе отменено заради засада.

Така в крайна сметка 3:0 се запази и "орлите" загубиха за първи път през лятната подготовка. Първите 3 контроли бяха спечелени срещу Надежда (Доброславци) (12:1), Триглав (4:0) и Карабах (2:0).
Следете с БЛИЦ СПОРТ: Лятна подготовка 2019

Лудогорец - Шахтьор 0:3
0:1 Тете (3'), 0:2 Алан Патрик (28'), 0:3 Сикан (71')

Стартов състав на Лудогорец: Ренан, Жордан Икоко, Козмин Моци, Антон Недялков, Сисиньо, Светослав Дяков, Дан Битон, Марселиньо, Светослав Ковачев, Мавис Чибота, Димо Бакалов

Стартов състав на Шахтьор (Донецк): 68.Трубин, 4.Кривцов, 5.Хочолава, 10.Мораес, 14.Тете, 21.Патрик, 28.Сиприано, 76.Пихаленок, 88.Маркос, 98.Додо, 99.Фернандо