Скандалният бизнесмен Николай Маринов – Малкия Маргин вече е редовен футболист на четвъртодивизионния “Чико” от брациговското село Бяга, предаде кореспондент на Агенция БЛИЦ в Пазарджик. Сикаджията дори дебютира като централен нападател за намиращия се на 12-о място в Пазарджишката областна футболна група тим.

В първия си мач той дори заработи дузпа за отбора си в мача срещу лидера в групата “Спартак” - Пещера. Въпреки това “Чико”–вци загубиха тежко с 2:5. На мача бе забелязан и Големия Маргин – Красимир Маринов, който обаче не е картотекиран в селския тим.

Малкия Маргин пристигна на стадиона с именно с брат си. Около Баткото на трибуните почерня от облечени в черно могъщи гардове, а няколко бронирани джипа и луксозни лимузини бяха паркирани до самия терен в брациговското село. Николай Маргин е пристигнал в събота сутринта в областната централа на БФС в Пазарджик заедно с представител на футболния клуб Чико от село Бяга. Той е представил всички необходими документи и е бил картотекиран официално. Това съобщи секретарят на областната футболна централа в Пазарджик Иван Кунчев, който оформил документите на новия състезател. Часове по-късно Малкия Маргин вече е на стадиона, където записва своя дебют в аматьорския ни футбол. В китното село се говори, че Маринов станал близък с един от местните футболисти. Двамата се сприятелили лятото, когато отмаряли в Слънчев бряг. Играчът поканил Николай да започне в скромния състав и получил положителен отговор.

В отбора на “Чико” се подвизават само ентусиасти. Клубът е на самоиздръжка, но сега се говори, че Малкия Маргин щял да уреди нови екипи и футболни топки. “Чико” е в “А” областна група – или четвърта дивизия. В момента заема 12 място от 16 отбора с актив от само 6 спечелени точки. Лидер в класирането е “Спартак” (Пещера), следван от “Вихрен” (Ветрен) и “Бенковски 2002” (Пазарджик).

“С идването на Малкия Маргин ще станем силни, защото той демонстрира чудесни футболни качества. Пасовете му са брилянтни, на тях и Роналдиньо би завидял. Веднъж след негов шут топката облиза гредата. Малкия Маргин играе и като дясно крило, и като типичен нападател. Освен това се надяваме реферите вече да спрат да ни режат, защото неговото име може достатъчно да ги стресне”, коментираха запалено привърженици на футбола от село Бяга.
Припомняме, че процесът срещу Маргините и още няколко души забуксува заради здравословни проблеми на обвиняемите. Поради разклатено здраве Маргините бяха пуснати от ареста. Първи се разболя Красимир Маринов-Големия Маргин, за който се оказа, че страда от дискова херния в тежка форма. Той дори пристигаше в Съдебната палата в инвалидна количка, а камерите и фотоапаратите улавяха изписаната на лицето му силна болка. Здравето на брат му пък Николай Маринов се оказа несъвместимо с условията в ареста, където той получил епилептични припадъци. За последно делото срещу тях беше отложено в началото на юли. След като излязоха на свобода, братята бяха забелязани да отмарят по Черноморието на яхта с името "Freedom".
Маргините са подсъдими за подготовката на три убийства - на покойните Иван Тодоров – Доктора и Никола Дамянов, и на Любен Гоцев. В края на юли пък от ДАНС поканиха на разговор Малкия Маргин под конвой от бронирани джипове и спецполицаи. От агенцията официално обявиха, че става дума за рутинна работа. Ден преди него от родното ФБР привикаха и Златомир Иванов - Златко Баретата/БЛИЦ.