Никой от националите все още не се е срещал с Борислав Михайлов, за да бъде обсъден въпроса с премиите за класиране на световното първенство в ЮАР 2010. Както е известно вчера селекционерът на "А" тима Пламен Марков сподели, че в понеделник вечер или най-късно днес някои от играчите ще седнат на масата за преговори с Боби Михайлов. При заминаването за Съраево на аерогара "София" Мартин Петров каза, че такива преговори е имало само в съня му. Снощи БЛИЦ ви информира, че "трикольорите" настояват за 2,3 милиона евро от БФС при класиране в ЮАР.

"Досега не сме водили такива преговори, но не това е най-важното. Длъжни сме да стартираме добре поредния цикъл, който ни предстои. Мисля, че контролата с Босна е перфектна възможност да проверим силите си преди първото гостуване на Черна гора. Не съм аз човекът, който трябва да преценява, дали проверките са малко или много, за да се сработим, все пак голяма част от играчите се познаваме много добре", сподели Мартин Петров.

Запитан относно контузията на неговия съотборник в Манчестър Сити Валери Божинов, крилото на "гражданите" каза, че е бил потресен, тъй като е бил само на няколко метра от Валери по време на загрявката, когато Божинов получи тежката травма. "В първия момент се чу, сякаш се счупва някакво дърво. Изключително съжалявам, защото той ще липсва на отбора, както на клубния, така и на националния тим", каза Марто. 

Вчера Божинов претърпя успешна операция на скъсания ахилес в Белгия и в продължение на няколко месеца ще се възстановява. "Аз знам, че Валери е мъжко момче и рано или късно ще се върне и то по най-добрия възможен начин. Всички разчитахме на него, той се върна с още по-голямо самочувствие и надежди, но има такива неща за съжаление във футбола”, добави още Мартин Петров пред "Гонг".

Националите заминаха за Сараево с чартърен полет в 11 часа, а утре от 21:15 часа играят контрола срещу Босна и Херцеговина. Проверката ще бъде предавана директно по БНТ. /БЛИЦ

Още за националите от последните часове: