Милен Желев е част от състава на Арда, който прави фурор в efbet Лига този сезон. Отборът на Николай Киров заема четвърто място с 28 точки и е само с една загуба от началото на сезона. Желев пристигна от Берое и бързо се вписа в колектива в Кърджали. Халфът даде интервю пред Silentbet, в което говори за отличното представяне на Арда.

- Арда се представя отлично от началото на сезона, вероятно неочаквано за много хора. На какво се дължи този прогрес?
- Да, така е. Всички се радваме за това. Причините са много, всеки един е виновен за това – като започнем от персонала и стигнем до шефовете на отбора, но главната причина за мен е уникалният колектив, който имаме на терена и извън него. Подкрепяме се изцяло.

- Ти си нов в отбора. Как те приеха и как се приобщи?
- На втората седмица се чувствах така сякаш съм в отбора от време.

- Докъде се простират амбициите ви? Мислите ли вече за медали и за участие в Европа?
- Предвид резултатите на първо време искаме да запазим мястото си в шестицата, всичко друго е бонус към това. Здраво стъпили сме на земята, играем мач за мач и винаги излизаме за победа независимо от противника. Времето ще покаже докъде ще стигнем.

- Николай Киров постигна много успехи с Ботев, сега върви отлично в Арда и всички го хвалят. Как би го описал като специалист и човек?
- Да, така е. Успехите му са на лице. Спокоен човек е от това, което виждам. В главата си има изграден стил и държи на него.

- Коя победа от началото на сезона ти е най-сладка?
- Да Ви кажа честно това е мачът срещу Славия, въпреки че на полувремето се наложи да ме извадят и бях ядосан от това, което е нормално. При нашия втори гол влязох от резервната скамейка и направих 50 метра спринт и скочих върху всички, които изразяваха радостта си след гола.

- Доколко се отрази на подготовката и тренировките ви ситуацията с COVID-19?
- Ситуацията в момента с COVID-19 е неприятна за цяла България и със сигурност се отразява на всички. Определено нивото спадна, но лично при нас мисля, че се справихме повече от добре.

- Пристигна в Арда от Берое. И май не беше много доволен от начина, по който се разделихте със старозагорци. Има ли желание за реванш в теб?
- Да, така е. Не се разделихме по най-добрия начин. Но е нормално – това е раздяла все пак. Лоши чувства не тая към никого, запазвам само хубавите моменти и продължавам напред.

- Какво пожелаваш за 2021 година на себе си и на клуба си?
- За 2021 година си пожелавам да сме живи и здрави най-важното нещо. Да се свършва по-бързо с тази неприятна ситуация и всичко да си бъде както преди вируса. Да продължаваме по същия начин да се подкрепяме, да се хвърляме един за друг, да си помагаме, както на терена, така и извън него. Смело мога да кажа, че сме едно голямо семейство и не го казвам, за да се харесам на някого, а наистина го виждам и чувствам така. В България това е рядкост, просто дано продължи по-дълго това прекрасно изживяване!