Ремонтът на стадион "Миньор" в Перник напредва с желаното темпо, съобщиха от клуба Тревното покритие на терена е почти изцяло завършено.От понеделник започва и цялостна подмяна на старата дървена дограма с модерна PVC. Предстои монтирането на камери и изграждането на стая за допинг контрол.

В петък пък бяха направени и първите копки за голямата трибуна на сектор А. Засега обаче не е ясно как точно ще се развие ремонтът в тази посока. Очаква се до броени дни да пристигнат експерти от БФС, които да се произнесат за бъдещето на съоръжението. Възможностите, които стоят пред стопаните на стадиона агенция "Спортни имоти", са няколко.
 
Една от тях е съоръжението да получи временен лиценз и отборът на Миньор да се завърне в Перник още от следващия кръг, а в пазузите между мачовете реконструкцията да продължава на етапи.
Другата възможност е да не се бърза с лиценза, а до средата на следващия месец да се работи с пълна сила и малко преди мача с Левски на 22 ноември да се кандидатства за лиценз.

Добрата новина за клуба е, че проблемът с концесията също претърпя положително развитие и се очаква още на следващото си заседание Общинският съвет в Перник да внесе предложение за стартиране на необходимата процедура./БЛИЦ