На 22 ноември 2008 година Миньор (Пк) ще играе срещата си с Левски на собствен терен, обеща кметът на община Перник Росица Янакиева. Това е голямата амбиция на общината и затова от две седмици насам се работи усилено по терена на стадион “Миньор”.

Изпълняват се стриктно указанията на Лицензионната комисия. Теренът е увреден не само от това, че не е поддържан - предишния сезон е допусната грешка, като върху терена е вкаран 12-тонен валяк, информира "Фокус". Поради това е било абсолютно невъзможно Миньор да води тренировъчна подготвителна дейност на стадиона.

Северната част на спортното съоръжение ще бъде изолирана. Възложено е на “Геозащита” да бъде направен доклад за състоянието на терена. Съблекалните вече са ремонтирани основно със средства, предоставени от ръководството на футболния клуб. За да бъдат покрити изискванията на Лицензионната комисия, ще бъдат монтирани и няколко видеокамери.

Росица Янакиева припомни, че Общинският съвет взе решение за започване на процедура по отдаване на концесия на стадион “Миньор”. Кметът допълни, че тя е дълга и вероятно може да бъде реализирана в края на годината. Заместник-кметът архитект Михаил Михайлов е бил в Сливен на обмяна на добри практики по повод възстановяването терена на стадион "Хаджи Димитър" и поддържането му в перфектен вид. Ще се търси и вариант за изграждане в бъдеще на модерна спортна база в партньорство с БФС. /БЛИЦ