Миньор (Перник) победи Спартак (Варна) с 1:0 у дома в мач от 14-ия кръг на Втора професионална лига. 

Първата интересна ситуация се откри пред вратата на домакините. В 14-ата минута Георги Георгиев излезе очи в очи с Даниел Леонтиев. Атакуващият футболист прехвърли стража, но топката премина на сантиметри от целта. 

В 21-ата вратарят на домакините отрази шут на Янчо Андреев. "Чуковете" поведоха в 39-ата минута с куриозен гол на Божидар Васев. Той не успя да нанесе хубав удар с глава, но все пак топката се удари в гърба му и влезе в левия ъгъл на Християн Славов - 1:0.

В началото на втората част Архан Исуф се оказа на стрелкова позиция пред границата на наказателното поле, но стреля в аут. В 59-ата минута Генади Луго опита да изравни резултата с глава, но топката мина покрай вратата.

Малко преди края на мача Християн Казаков проби и центрира в наказателното поле, където футболист на "чуковете" от близка дистанция не успя да засече подаването. 

Така Миньор измести Спартак от третата позиция в таблицата. "Чуковете" имат 29 точки, а варненци с две по-малко. Лидер е Етър с 34, следван от Хебър с 31.