Нападателят на Ботев (Пд) Дормушали Саидходжа се завърна от Австрия, където бе тестван от ЛАСК (Линц). Ето какво сподели Муши единствено за читателите на БЛИЦ:

-Муши, какво се случи в Австрия? Одобриха ли те в ЛАСК (Линц) и да очакваме ли трансфер?

-Проведох няколко тренировки с тима. Всички ме приеха много добре. Имах разговор с треньора Андрей Панадич, който ми каза, че ще се радва, ако ме има в състава си.

-Президентът на Ботев Димитър Христолов ще те пусне ли?

-Дано постъпи човешки и да ми позволи да продължа развитието си в чужбина. Христолов знае, че няма да преподпиша договора си с Ботев, който изтича през следващото лято. Всички знаят, че не искам да оставам в клуба. Желанието ми е да играя зад граница, а след като имам подобна възможност защо да не го направя. Ако преминаването ми в ЛАСК не се осъществи до неделя, когато затваря трансферния прозорец, то тогава ще премина в австрийския клуб през зимата. Треньорът Панадич каза да не се отчайвам, ако остана в Ботев. Той щял да продължи да следи изявите ми.

-Успя ли за краткото време в Австрия да станеш приятел с някой от футболистите на ЛАСК?

-Да, в отбора има две момчета от Турция, които ми разказаха повече за клуба, както и за града. Дори се разходих с тях из Линц, за да опозная обстановката. Интересното е, че единият от тях е досущ като Ники Михайлов. И по визия, и по маниери, същият Ники. Фамилията му е Ихсан. Той пази редовно за младежкия национален отбор на Австрия. Много ме впечатли Ивица Вастич. Тоя наистина е луд човек, всички му козируват. В ЛАСК Вастич е над треньор, дори и над президент. Той командва, коли и беси. Лошо впечатление ми направи с това, че на всяка крачка псува и най-вече с прословутата фраза – “Пичка ти матерна”. Той е хърватин, който има австрийски паспорт и от дълго време е национал на Австрия, дори игра това лято на Евро’08. Казаха ми, че Вастич е довел преди няколко месеца Андрей Панадич за треньор на ЛАСК, както и още няколко футболисти от Хърватия.

-Ти отнесе ли псувня от Вастич?

-Да, изпатих си и аз, но нищо не мога да му кажа. Кротувах си, защото съм нов, а и не искам да се забърквам в интриги.

-Съществува ли вариант да не играеш за Ботев срещу Локо (Сф) с неделя, тъй като вече каза, че може да станеш собственост на ЛАСК до часове?

-Със сигурност ще играя в “Надежда”, но дали това ще е последното ми участие за Ботев все още не мога да кажа. ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ

Още по темата: