Славия успя да спечели с 1:0 гостуването на Ботев (Пловдив) в мач от 24-ия кръг на Еfbet Лига. В герой за "белите" се превърна Ивайло Димитров-Косъма, който прониза "канарчетата" в 14-ата минута. 

Победата е първа за Славия след завръщането на треньора Златомир Загорчич. Успехът на тима от "Овча купел" дойде часове след лошата новина за смъртта на дългогодишния доктор на "белите" Любен Ангелов, който почина днес на 67 години.

С прибавените три точки Славия се измъкна от дъното в Еfbet Лига, където борбата за спасение е жестока. "Белите" събраха 22 точки и скочиха на 11-ото място, само на две точки зад десетия Ботев (Пловдив). След "жълто-черните" и Славия се нареждат Етър (21 точки), Ботев (Враца) и Монтана - с по 19.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

"Канарчетата" днес отново бяха водени от треньора си Азрудин Валентич след края на карантината му след прекарания коронавирус.

Националният селекционер Ясен Петров и треньорът на младежките ни национали Сашо Димитров изгледаха на живо срещата в Коматево. 

Домакините стартираха по-активно, но шансове пред вратата на Славия липсваха. Гостите успяха да поведат в 14-ата минута, когато Ивайло Димитров засече с плонж центриране на Филип Антовски отдясно и прати топката в мрежата на Георги Аргилашки - 0:1.

До почивката "белите" имаха още две ситуации за гол. В 23-ата минута Калоян Кръстев подаде на Питър Макрилос, който можеше да вкара, но Станислав Работов изби от голлинията. В 42-ата пък Антовски удари греда. 

Шест минути след началото на втората част треньорът на Ботев Азрудин Валентич направи две смени, търсейки промяната. В игра влязоха завърналите се след коронавирус Салиф Сисе и Мишел Еспиноса на мястото на един от централните бранители Работов и Мите Цикарски. Ботев се опита да заиграе по-атакуващо, но положенията отново бяха пред вратата на Аргилашки.
 
В 60-ата минута Макрилос се пребори за топката и центрира във вратарското поле, където защитникът на домакините Младеновски с глава изчисти. Две минути след това Емил Стоев проби отдясно и подаде на Макрилос, който шутира в аут.
 
При една от редките си атаки Ботев можеше да изравни в 64-ата минута. Атанас Илиев стреля майсторски с глава, но топката кацна на напречната греда. В 74-ата домакините претендираха за дузпа за игра с ръка на Георги Вълчев, но съдията Волен Чинков не посочи бялата точка. В края Салиф Сисе не успя да изравни, пращайки топката покрай лявата греда на Светослав Вуцов.

Славия не беше побеждавал в първенството от края на февруари, когато надви с 3:2 Арда. Сега на "белите" предстои домакинство на друг тим, борещ се да не изпадне - Ботев (Враца). Мачът от междинния кръг ще е на 20 април от 16:00 часа. Ботев (Пловдив) пък гостува на Черно море (на 20 април от 20:30 часа).

Купа на България - сезон 2020/2021
efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството 

БОТЕВ (Пловдив) - СЛАВИЯ 0:1
0:1 Ивайло Димитров (14)

Най-интересното от мача по минути:
* Минута мълчание в памет на починалия лекар на Славия Любен Ангелов.
1 - Начало на срещата.
14  ГОЛ! Славия поведе с попадение на Ивайло Димитров, който с глава прати топката във вратата на домакините, засичайки центриране отдясно от Филип Антовски. 
23  Калоян Кръстев с глава върна топката към Питър Макрилос, който шутира, а Станислав Работов изби от голлинията.
42 ГРЕДАТА е верен помощник на стража на домакините Георги Аргилашки след топовен изстрел на Филип Антовски.
45 - Край на първото полувреме.
--------------
46 - Начало на второто полувреме.
49 - Moщен изстрел на Славчо Шоколаров, топката прелетя над вратата на Славия.
64  ГРЕДА! Нападателят на Ботев Атанас Илиев пропусна да изравни. Националът засече топката с глава, но тя кацна на напречната греда.
67 - Шанс пред Питър Макрилос, който бе изпуснат от бранителите на Ботев и засече с глава, топката прелетя покрай целта. 
74  "Канарчетата" с претенции за дузпа. След центриране отдясно на Филипов, Салиф Сисе игра с топката и след това тя срещна ръката на Георги Вълчев. Съдията Волен Чинков даде знак играта да продължи. 
87  Шанс за Салиф Сисе. Нападателят на домакините стреля покрай лявата греда в аут.
90+3 - Край на мача. Славия победи Ботев с 1:0.

Ботев Пловдив
БОТЕВ (Пд): 33.Георги Аргилашки, 3.Па Конате , 4.Виктор Генев (к), 28.Филип Филипов, 25.Станислав Работов (50  13.Мишел Еспиноса (75  24.Кевин Янсон), 5.Марио Младеновски, 22.Реда Рабей , 26.Мите Цикарски (50  17.Салиф Сисе), 21.Емануел Току, 10.Славчо Шоколаров, 9.Атанас Илиев
Резерви: 1.Янко Георгиев, 11.Кристиан Добрев, 13.Мишел Еспиноса, 14.Бисер Бонев, 17.Салиф Сисе, 19.Анвар Елионуси, 24.Кевин Янсон
Треньор: Азрудин Валентич
Славия София
СЛАВИЯ: 13.Светослав Вуцов, 4.Петър Патев, 23.Емил Виячки, 55.Андреа Христов (к), 19.Филип Антовски, 77.Георги Вълчев, 7.Питър Макрилос, 71.Емил Стоев (86  73.Мартин Сораков), 70.Михаил Александров (90+2  3.Ертан Томбак), 14.Ивайло Димитров  (79  8.Димитър Рангелов), 9.Калоян Кръстев (86  11.Владислав Узунов)
Резерви: 1.Георги Петков, 75.Надер Гандри, 3.Ертан Томбак, 73.Мартин Сораков, 83.Александър Златков, 11.Владислав Узунов, 8.Димитър Рангелов
Треньор: Златомир Загорчич


Коматево, Спортен комплекс "Ботев 1912"
Съдия: Волен Чинков

Легенда:  - гол,  - автогол,  - жълт картон,  - втори жълт картон,  - червен картон,  - смяна,  - опасно положение