ЦСКА достигна само до 1:1 като гост на Дунав в мач от седмия кръг на efbet Лига. Отново Евандро бе голмайстор за тима на Люпко Петрович, а Стефан Христов бе точен за "драконите". Той се възползва от груба грешка в защита на "червените".

Наставникът на "червените" Люпко Петрович заложи на Тони Уот и Али Соу на върха на атаката. Отново Евандро обаче бе най-опасен в началните минути на двубоя. Голмайсторът на ЦСКА отправи шут от 23-24 метра, който Макенджиев улови. Последва удар и на Тиаго, но в аут.

Али Соу опита на два пъти своя късмет през първото полувреме, като в първата ситуация овладя в наказателното поле, но Макенджиев изби удара му, който бе от 13-14 метра. 

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Изненадващо обаче в 41-ата минута Дунав откри резултата. Тиаго и Албентоса не се разбраха в собственото си наказателно поле, а Стефан Христов открадна топката от португалеца и очи в очи с Черниаускас прати топката в мрежата за 1:0 в полза на "драконите".

Гостите от София натиснаха още с първия сигнал за втората част, а Али Соу пропусна отлична възможност. Петър Занев пък бе близо до това да изненада всички и да вкара директно от корнер. Макенджуиев обаче с мъка успя да докосне топката и тя да не влети във вратата му.

В 60-ата минута Турицов бе заменен от Соломон-Отабор и тактиката на ЦСКА стана доста по-офанзивна.

В 68-ата минута ЦСКА стигна до изравняване. Малинов получи отдясно, след което намери непокрития Евандро в наказателното поле на русенци. Бразилецът стреля ефектно с едно докосване и направи резултата 1:1.

В 71-ата минута в една атака ЦСКА имаше три възможности да вкара. Топката обаче като по чудо не влезе във вратата. Соу бе намерен в малкото поле, ударът му бе избит от Макенджиев. Топката попадна в Малинов, който стреля веднъж, топката се върна в него, а втория му удар премина покрай гредата.

Брадли Мазику замени Тони Уот в последните минути и записа дебют с червената фланелка. Футболистите на Люпко Петрович натиснаха сериозно и принудиха домакините да се приберат изцяло в своята половина.

До края на двубоя домакините от Дунав успяха да удържат атаките на ЦСКА и срещата завърши при резултат 1:1. Така ЦСКА се отдалеч от първата позиция. Столичани са с 12 точки на петото място, докато лидерът Левски е с 16. Лудогорец е с 14 и мач по-малко. В следващия кръг е дербито между "сини" и "червени".

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020