ПОСЕТЕТЕ СТРАНИЦАТА НА БЛИЦ ЗА МОНДИАЛ 2022 - ТУК!

Лудогорец успя да обърне с 2:1 Левски и да се класира на 1/4-финалите за Купата на България. Така "сините", които са актуален носител на трофея, бяха детронирани от "орлите" на Анте Шимунджа.

Отборът на Станимир Стоилов поведе в Разград след гол на Уелтън в 61-ата минута. Бразилецът отбеляза с корем, засичайки остро центриране на Цунами отляво. Игор Тиаго изравни с първото си докосване в 69-ата минута, а в 79-ата минута Бърнард Текпектей донесе пълния обрат на "орлите" с далечен изстрел - 2:1. 

Toп Коефициенти за efbet Лига!

В 90-ата минута Хосе Кордоба пропусна скандална дузпа. Tя бе меко казано скандална, като се има предвид, че за идентично положение съдията Георги Давидов не отсъди 11-метров наказателен удар за Лудогорец по-рано в срещата. Реферът тогава прецени, че топката се е ударила в ръката на Ван дер Каап след рикошет. И при дузпата за "сините" тя срещна ръката на Оливие Вердон след рикошет, но Давидов посочи бялата точка след преглед с ВАР. 

Определено съдията показа двоен аршин за едно и също положение, отсъждайки ги в различна полза. 

Отделен е въпросът защо при бавното темпо на играта, зрителите са принудени да чакат по 5-6 минути, докато трае преглеждането с ВАР, а не това да се случва по-бързо, както е по европейските терени.

ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Футболистите на Станимир Стоилов надиграха шампионите първото полувреме. Още в 5-ата минута Уелтън отне топката от противник и подаде на Георги Миланов, който стреля от границата на наказателното поле, Симон Слуга улови топката. Секунди по-късно Роналдо с глава продължи топката към Уелтън, който надбяга Оливие Вердон, но стреля в аут. Малко след това Слуга спаси, след като Миланов засече топката с глава. 

В 21-ата стражът на "орлите" се намеси решително и след изстрел на Уелтън. В тези минути бразилецът беше много активен и доста затрудняваше отбраната на шампионите.

В 35-ата Уелтън подаде към Роналдо, който пред Слуга се размина с топката. Малко преди почивката и стражът на Левски Пламен Андреев трябваше да се намесва. Той плонжира и спаси удар на Текпетей.

В добавеното време на първата част гостите организираха нова добра атака, Цунами проби по левия фланг, след което подаде към Миланов, който стреля опасно, но Слуга успя да спаси. След това Антон Недялков изпревари Роналдо, избивайки топката в корнер.

Второто полувреме играта беше равностойна. Левски най-после съумя да разпечата вратата на Симон Слуга в 61-ата минута. Роналдо подаде на Цунами, който центрира в наказателното поле на домакините, където Уелтън бе изпуснат и отблизо успя да засече топката с корем и да я прати в мрежата на "орлите" - 0:1. Шампионите претендираха за игра с ръка на бразилеца, ВАР потвърди попадението и "сините" имаха преднина с един гол. 

Радостта им обаче не трая дълго. В 69-ата минута Лудогорец изравни. Игор Тиаго се разписа с първото си докосване до топката. Якуб Пьотровски надигра Цунами и центрира по земя в наказателното поле на Левски, където пред голлинията Тиаго бе изпуснат от Хосе Кордоба и реализира за 1:1.

В 72-ата минута домакините поискаха дузпа за игра с ръка на Ван дер Каап. Играчите на Лудогорец наобиколиха Георги Давидов, който остана безмълвен и не посочи бялата точка.

Шампионите осъществиха пълен обрат в 79-ата минута. Текпетей стреля много силно от около 20 метра, Пламен Андреев не се намеси по възможно най-добрия начин, топката премина под лявата му ръка и се оплете в мрежата му за 2:1.

В 84-ата минута Цунами стреля, а топката се отби в ръката на Вердон, като ситуацията беше идентична с тази с ръката на Ван дер Каап малко преди това. Давидов обаче този път прегледа с ВАР и в 88-ата минута посочи бялата точка. Изпълнението на Хосе Кордоба в 90-ата минута беше неточно. Защитникът стреля над вратата на Лудогорец и "орлите" продължиха да водят с 2:1. В добавените цели 10 минути "сините" не съумяха да изравнят и бяха детронирани от шампионите.

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2022/2023 


ЛУДОГОРЕЦ - ЛЕВСКИ 2:1
0:1 Уелтън (61), 1:1 Игор Тиаго (69), 2:1 Бърнард Текпетей (79)


По-интересното от срещата по минути
1 - Начало на мача.
5  Първи точен удар в мача, Георги Миланов шутира по земя, но слабо и без затруднения за Симон Слуга.
6  Извеждащо подаване за Уелтън вляво, бразилецът надбяга двама от Лудогорец и стреля, топката прелетя над вратата на шампионите.
9  "Сините" недоволстват срещу съдията Георги Давидов, който спря тяхна атака за фаул на Роналдо срещу Пьотровски пред наказателното поле на "орлите".
11 - Миланов засече с глава центриране на Цунами, Слуга спаси.
12  Жълт картон за Келиан ван дер Каап, който фаулира Рик Джонатан в центъра на терена.
21  Пробив на Уелтън, който финтира Сисиньо вляво и нахлу на скорост в наказателното поле, преодоля още един в зелено и стреля по земя, Слуга спаси.
22 - Съдията Георги Давидов отиде при Станимир Стоилов и Цанко Цветанов, които на няколко пъти недоволстваха от решенията му. Реферът им отправи предупреждение.
24  Жълт картон за Пьотровски за нарушение срещу Кръстев.
27 - Първи удар към вратата на Левски. Пьотровски засече с глава центрирана отляво топка, изпрати я високо над целта.
35  Нов шанс за гостите. Уелтън подаде към Роналдо, който пред Слуга се размина с топката.
39  Силен изстрел от дистанция на Текпетей, Пламен Андреев успя да избие.
45 - Добавеното време е 1 минута.
45+1  Цунами напредна по лявото крило, подаде към Миланов, който стреля опасно, Слуга спаси. След това Антон Недялков изпревари Роналдо, избивайки топката в корнер. 
45+1 - Край на първото полувреме.
-------------------
46 - Начало на второто полувреме.
51  Извеждащо подава за Уелтън по лявото крило, бразилецът напредна и надбяга Пластун, а от малък ъгъл опита подаване за Роналдо, който не успя да засече топката пред Слуга.
52 - Играта е спряна заради димната завеса над терена, след като агитката на Левски запали факли и димки.
55 - Maчът е подновен.
61  ГОООЛ! Левски поведе с попадение на Уелтън - 0:1! Цунами центрира остро отляво, Уелтън изпревари защитниците на Лудогорец и пред Слуга засече топката с корем, изпращайки я във вратата му. 
61   Домакините претендираха за игра с ръка на бразилеца, ВАР потвърди попадението.
69  ГООООЛ! Лудогорец изравни - 1:1! Игор Тиаго се разписа с първото си докосване до топката. Якуб Пьотровски надигра Цунами и центрира по земя в наказателното поле на Левски, където пред голлинията Игор Тиаго бе изпуснат от Хосе Кордоба и реализира.
72  Шампионите искат дузпа за игра с ръка на Ван дер Каап. "Зелените" наобиколиха Давидов, който остана безмълвен и не посочи бялата точка.
77 - Спасяване на Симон Слуга след удар на Уелтън.
79  ГООООЛ! Пълен обрат за Лудогорец - 2:1! Бърнард Текпетей отбеляза с мощен изстрел от границата на наказателното поле, Пламен Андреев опита да спаси, но топката се удари в него и влетя в мрежата му.
82 - Шут на Хосе Кордоба е избит в корнер от Симон Слуга.
84  Претенции на "сините" за дузпа за игра с ръка на Oливие Вердон след удар на Цунами. Ситуацията ще се гледа с ВАР. При удара на бразилеца имаше рикошет, след което топката докосна ръката на бранителя на Лудогорец.
88   ДУЗПА за Левски! Скандално решение на съдията Георги Давидов, който прегледа ситуацията с ВАР и посочи бялата точка.
90  Пропусната дузпа! Хосе Кордоба изпрати топката високо над вратата на Лудогорец. Преднината на "орлите" от 2:1 се запазва.
90 - Добавеното време е 10 минути.
90+6 - Патрик-Габриел Галчев засече с глава центриране на Цунами, топката прелетя над напречната греда.
90+10 - Край на мача. Лудогорец победи Левски с 2:1 и се класира на 1/4-финалите за Купата на България.
 

LudogoretsЛУДОГОРЕЦ: 12.Симон Слуга, 3.Антон Недялков, 24.Оливие Вердон, 32. Игор Пластун, 4. Сисиньо, 6. Якуб Пьотровски , 20.Нонато (63  64.Доминик Янков), 8.Клод Гонсалвеш (63  30.Педро Нареси), 37.Бърнард Текпетей  (90+4  5.Георги Терзиев) , 73. Рик Джонатан (69  11.Кирил Десподов), 10.Матиас Тиссера (68  9.Игор Тиаго )
Резерви: 1.Серджио Падт, 5.Георги Терзиев, 9.Игор Тиаго, 11.Кирил Десподов, 16.Аслак Фон Витри, 30.Педро Нареси, 64.Доминик Янков
Треньор: Анте Шимунджа

Левски СофияЛЕВСКИ: 1.Пламен Андреев, 6.Цунами, 5.Келиан ван дер Каап , 23.Сонко Сундберг, 33.Хосе Кордоба , 7.Георги Миланов (75  14.Илиян Стефанов, 30.Филип Кръстев, 8.Андриан Краев , 17.Уелтън , 18.Роналдо (73  11.Ивелин Попов), 88.Марин Петков (75  22.Патрик-Габриел Галчев)
Резерви: 99.Иван Андонов, 4.Нейтън Олдър, 10.Ивелин Попов, 12.Абдулахи Шеху, 14.Илиян Стефанов, 22.Патрик-Габриел Галчев, 27.Асен Митков
Треньор: Станимир Стоилов

Разград, „Хювефарма Арена“
Съдия: Георги Давидов

Легенда:  - гол,  - автогол,  - жълт картон,  - втори жълт картон,  - червен картон,  - смяна,  - опасно положение,   - контузия,  - преглеждане на ситуация с ВАР

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК