Левски се върна към победите в efbet Лига след звучния шамар от Берое преди седмица (1:3), побеждавайки с 4:0 на "Васил Левски" Витоша (Бистрица).

За успеха се разписаха на два пъти Паулиньо (22', 51'), Нашименто (80') и Робърта (89').

С трите точки "сините" излязоха начело в класирането след шестия кръг, събирайки 13 точки. Втори е Берое с 12, а третият Лудогорец е с мач по-малко и 11 пункта в актива си.

Срещата започна на изненадващо ниско темпо и първата по-сериозна ситуация дойде чак в 15-ата минута. Тогава Нашименто центрира от корнер за Дени Алар, а последният стреля, но неточно.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

7 минути по-късно "сините" стигнаха и до гол. Паулиньо получи пас от Нашименто и с фамозен шут матира Християн Василев за 1:0.

В следващите минути момчета на Петър Хубчев овладяха ситуацията на терена и продължиха да търсят гола, но такъв до полувремето не падна.

Втората част започна брилянтно за тима от "Герена", който вкара второто попадение в 51-ата минута. Янис Каргас свали с глава центриране от корнер за Паулиньо, който отбеляза на задна греда отблизо. Повторенията обаче показаха, че голът е нередовен, тъй като бразилецът бе зад отбраната на "тигрите".

Попадението като че ли пречупи домакините, които след него тотално се сринаха, а "сините" започнаха да натискат съперника все повече.

По-добрата им игра доведе до гол в 81-ата минута на Филипе Нашименто, който бе върнат на пожар в тима. Халфът, който Петър Хубчев отхвърли, когато застана начело на тима, отбеляза отблизо след страхотен пас на Найджъл Робърта.

В 83-ата минута голямото завръщане на Холмар Ейолфсон стана факт. Исландецът, който не бе играл от октомври 2018 година, когато скъса връзки при загубата с дузпи от Черно море в турнира за Купата на България, замени Янис Каргас.

Към края на мача родният гранд довърши съперника с гол на Робърта, който отбеляза с глава след изпълнение на пряк свободен удар, правейки 4:0.

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - подготовка и трансфери
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020