Левски загуби с 0:1 домакинството си на Лудогорец в интригуващ и много нервен мач от последния 31-и кръг на Efbet Лига. След поражението "сините" изпуснаха третото място и бронзовите медали, които са за Ботев (Пловдив). "Канарчетата" по същото време победиха Славия с 2:1 и събраха 53 точки, докато Левски остава с 52 в актива си.

Както е известно, на "жълто-черните" предстои да играят бараж с Берое за място в Лигата на конференциите. За там се класира и Левски като носител на Купата на България. 

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

Сисиньо беше точен за шампиона Лудогорец в 28-ата минута, с което "орлите" развалиха празника на "Герена". Стадион "Виваком Арена - Георги Аспарухов" и тази вечер беше пълен и играчите на Левски се радваха на мощна подкрепа. За разлика от реванша от полуфиналите за Купата на България, когато "сините" празнуваха, след като елиминираха тима на Анте Шимунджа, сега победата е за гостуващия тим. 

Шампионът Лудогорец завършва първенството със 79 точки - с цели 21 повече от втория ЦСКА, който днес направи 0:0 с Черно море във Варна.

Загубата е първа у дома за Левски от началото на 2022 година. Другото поражение за тима на Станимир Стоилов отново дойде срещу Лудогорец, но в Разград.

"Сините" стартираха по-добре и във втората минута имаха добра възможност. Кирил Десподов фаулира Филип Кръстев в близост до наказателното поле. След изпълнението на прекия свободен удар обаче не се стигна до опасност пред вратата на Симон Слуга. Малко след това Марин Петков свали с глава центриране на Кръстев, Хосе Кордоба стреля, но Игор Пластун се беше позиционирал добре и успя да изчисти. При последвалата контраатака Десподов проби и изведе Пиерос Сотириу, който опита да върне към капитана на гостите, но той беше изпреварен от Келиан ван дер Каап.  

В 28-ата минута Лудогорец поведе, възползвайки се от статично положение. Кирил Десподов центрира, Сотириу скочи високо и засече с глава. На пътя на топката обаче застана защитник на Левски, последва добавка на Сисиньо, който реализира в долния десен ъгъл на вратата на капитана Пламен Андреев - 0:1.

Отговорът на "сините" дойде в 34-ата минута. Героят от финала с ЦСКА Илиян Стефанов си освободи пространство за изстрел и нанесе удар, който Слуга спаси със сетни усилия. 

Час игра след началото Хосе Кордоба отправи мощен изстрел, топката беше блокирана. Малко след това прехвърчаха искри на терена и имаше спречкване на футболистите на двата отбора. 

В 65-ата минута Андреев се намеси решително и спаси опасен удар на Клод Гонсалвеш. Малко след това и Десподов направи пропуск. 

Четвърт час преди края Патрик-Габриел Галчев стреля, но топката беше блокирана. След това Краев нанесе удар, но отново защитник застана на пътя на топката. Акцията приключи с опасен удар на Хосе Кордоба, който излезе в аут. За "сините" пропуснаха още Цунами и резервата Преслав Бачев. 

Малко преди края отново за кратко се заформи меле. Текпетей изрита Цунами, след което реагира невъздържано, съдията Владимир Вълков му показа жълт картон. Наложи се играчът на шампионите да бъде укротяван от съотборниците си. 

Въпреки загубата, хилядите левскари по трибуните аплодираха Станимир Стоилов и футболистите, пеейки "Купата е синя".

ЛЕВСКИ - ЛУДОГОРЕЦ 0:1
0:1 Сисиньо (28)

Maчът по минути с БЛИЦ:
1 - Начало на срещата.
2 - Десподов подсече Филип Кръстев на границата на наказателното поле, талантът на Левски нахлуваше опасно към вратата на Лудогорец.
3 - Кръстев изпълни, изпращайки топката право в стената.
6  Марин Петков продължи центрирана топка към Хосе Кордоба, който засече отблизо с глава, играч в зелено изчисти в корнер.
7  "Орлите" организираха контраатака, Десподов подаде към Сотириу, който центрира остро към капитана на гостите, Ван дер Каап стига първи до топката, но за малко да си отбележи автогол, но все пак Пламен Андреев се справи и улови
28
 ГОЛ! Лудогорец поведе с попадение на Сисиньо - 0:1! Десподов центрира от фаул, Сотириу засече с глава, на пътя на топката застана играч в синьо, последва добавка на Сисиньо, който реализира в долния десен ъгъл на Пламен Андреев.
34 Симон Слуга изби в корнер опасен удар на Илиян Стефанов.
45+2 - Край на първото полувреме.
-------------​
46 - Начало на второто полувреме.
53 - Oпасна атака на Лудогорец, Сотириу центрира към Десподов, Сонко Сундберг се намеси решително и изби. 
62  Прехвърчат искри на терена, мачът доста се изнерви. Рик Джонатан беше ударен от Драган Михайлович край тъчлинията и падна на земята. За кратко се заформи меле, съдията Владимир Вълков укроти страстите без да вади картони.
65  Отлична намеса на Пламен Андреев. Силен изстрел на Клод Гонсалвеш от границата на наказателното поле беше спасен от капитана на Левски.
71  Десподов имаше шанс да вкара, Сонко Сундберг с решителен шпагат не позволи на капитана на шампионите да застраши Пламен Андреев.
76  Силен удар на Хосе Кордоба, топката прелетя покрай вратата на Слуга.
88  Цунами опита да вкара с глава, изпрати топката на сантиметри над напречната греда.
90  Текпетей изрита Цунами, след което реагира невъздържано, озъби се на съдията Владимир Вълков, който му показа жълт картон.
90 - Добавеното време е 5 минути.
90+4  Резервата Преслав Бачев опита да изравни с глава, Слуга улови топката.
90+5 - Край на мача. Лудогорец победи Левски с 1:0.

Левски София
ЛЕВСКИ: 1.Пламен Андреев (к), 5.Келиан ван дер Каап, 23.Сонко Сундберг, 33.Хосе Кордоба, 91.Драган Михайлович (70  22.Патрик-Габриел Галчев), 14.Илиян Стефанов, 8.Андриан Краев (89  34.Преслав Бачев), 30.Филип Кръстев, 6.Цунами, 88.Марин Петков (83  10.Радослав Цонев), 19.Билал Бари
Резерви: 99.Йоан Загоров, 4.Иван Горанов, 10.Радослав Цонев, 22.Патрик-Габриел Галчев, 34.Преслав Бачев, 39.Кристиян Йовов
Треньор: Станимир Стоилов

Лудогорец
ЛУДОГОРЕЦ: 12.Симон Слуга, 4.Сисиньо , 30.Игор Пластун , 24.Оливие Вердон , 6.Шакил Пинас (79  5.Георги Терзиев), 21.Жан Карнинчник, 8.Клод Гонсалвеш, 11.Кирил Десподов (к) (89  9.Игор Тиаго), 37.Бернард Текпетей , 73.Рик Джонатан, 19.Пиерос Сотириу (79  10.Матиас Тисера)
Резерви: 1.Серджио Падт, 5.Георги Терзиев, 9.Игор Тиаго 10.Матиас Тисера, 50.Цветослав Петров, 64.Доминик Янков, 79.Тихомир Димитров
Треньор: Анте Шимунджа


София, стадион "Виваком Арена - Георги Аспарухов"
Съдия: Владимир Вълков

Легенда:  - гол,  - автогол,  - жълт картон,  - втори жълт картон,  - червен картон,  - смяна,  - опасно положение,   - контузия

Еfbet Лига - сезон 2021/2022
Купа на България - сезон 2021/2022