Левски победи трудно у дома носителя на купата на страната Локомотив (Пловдив) с 1:0 в дербито от седмия кръг на efbet Лига и оглави временното класиране преди мача на шампиона Лудогорец срещу Славия в Разград утре вечер. Найджъл Робърта (59) вкара единствения гол, а Стивън Езе от гостите на два пъти прати топката в гредите на своята врата.

Легендата на Левски Георги Иванов-Гонзо дебютира като спортен директор на "смърфовете" и изгледа срещата в компанията на изпълнителния директор на "сините" Павел Колев, който днес празнува 44-и рожден ден.

„Сините“ имаха лек превес през първата част, но не успяха да стигнат до попадение. В 21-ата минута Живко Миланов шутира от фаул, топката рикошира в стената и мина над вратата. След центрирането от корнера Каркас стреля опасно с глава, но Ожболт изби преди Паулиньо да засече топката. Гостите нямаха сериозни възможности за гол, а в последните секунди преди почивката аржентинецът Мазурек стреля от над 20 метра, но Луков плонжира и изби топката. Последва центриране на Станислав Иванов и Езе изби с глава нагоре, след което Луков не хвана топката и тя се отби в горната греда, а Малембана изби.

През второто полувреме в 50-ата минута Горанов проби и шутира, но Луков боксира, а атаката за Левски продължи. Паулиньо финтира Илиев и центрира остро пред вратата на "черно-белите", където Езе изпревари Робърта и при опита да избие прати топката в дясната греда на своя вратар.

Мазурек беше спрян заради съмнителна засада, а в 55-ата минута Луков спаси нов удар на Паулиньо. Четири минути след това нападателят Робърта получи топката след центриране на Миланов и с диагонален удар вкара за 1:0. Това бе трето попадение за 21-годишния футболист в първенството.

В 70-ата минута Димитър Илиев намери Бирсент Карагарен сам отдясно в наказателното поле и последният шутира мощно, но в последния момент защитник на Левски изби в корнер. След още 12 минути игра гостите имаха нов страхотен шанс за гол. Петър Витанов намери напълно сам Ален Ожболт пред вратарското поле, но той не можа да овладее топката. Гостите натиснаха и в заключителните минути при центриране отдясно се наложи на Каргас да изчиства топката малко пред голлинията. В последните секунди от добавеното време Живко Миланов шутира от фаул от границата на наказателното поле и топката премина над вратата.

Финалният щурм на „смърфовете“ не бе успешен и „сините“ се поздравиха с успеха, а със своите 16 точки заемат първа позиция. Локо (Пд) е трети с 13 точки преди останалите срещи от кръга.

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - подготовка и трансфери
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020