Левски победи с 2:0 Марек в Дупница и се класира за 1/8-финалите в турнира за Купата на България. В герой за "сините" се превърна Димитър Костадинов, който в началото на месеца беше привлечен от Царско село. Талантът от Бургас се разписа в 12-aта и 32-ата минути на срещата на стадион "Бончук".

Победата е първа за Левски след завръщането на Станимир Стоилов на треньорския пост.

За гостуването в Дупница Мъри днес даде шанс за изява на резерви, включително младоци от школата. 16-годишният Пламен Андреев пази вратата, като на няколко пъти блесна с добри намеси и не позволи на играчите на Марек да му вкарат гол.

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

"Сините" започнаха по-активно и още във втората минута получиха право да изпълнят фаул в близост до наказателното поле след нарушение на Румен Гьонов срещу Мартин Петков. Здравко Цонев изпълни, получи се разбъркване, а Здравко Димитров стреля неточно.

В 11-ата минута Билал Бари получи добро подаване и стреля, изпращайки топката в тялото на съперник. Секунди по-късно Левски поведе. Радослав Цонев подаде отлично на Димитър Костадинов в близост до вратата на Марек и той с глава се разписа за 1:0. Това бе първи гол за привлечения от Царско село талант с екипа на "сините" в официален мач.

В 14-ата минута Андриан Краев удари греда, а в 15-ата пропуск направи и Мартин Петков. В 32-ата Левски удвои преднината си. Здравко Димитров изведе добре Димитър Костадинов, който нахлу към вратата на домакините, преодоля няколко играчи на Марек и прати топката в долния десен ъгъл на Пламен Младенов - 0:2.    

Марек допусна поредна сериозна грешка в отбраната в 37-ата минута, която накара вратаря да излезе далеч напред, за да пресече. Той обаче не се справи по най-добрия начин и топката попадна в Мартин Петков. Младокът от школата на Левски пусна към Димитър Костадинов, който стреля покрай дясната греда в аут.

В 40-ата минута Левски пропусна да вкара трети гол. Андриан Краев изведе Билал Бари срещу Пламен Младенов. Стражът напусна поста си, Бари го преодоля, но изпрати топката в аут, отчитайки се с фрапантен пропуск.

В първите минути на втората част двата тима си размениха няколко добри атаки, но до опасна ситуация пред една от двете врати така и не се стигна.

Левски организира добра атака в 62-ата минута. След многоходова акция топката достигна до Здравко Димитров по лявото крило. Той тръгна към центъра, като на няколко пъти можеше да отправи удар, но бе добре затворен от бранителите на Марек. В крайна сметка топката му бе избита в корнер.

В 69-ата минута крилото на "сините" изпълни пряк свободен удар, стреляйки над напречната греда. До края не падна ново попадение и Левски спечели с 2:0.

В заключителните минути вратата на Марек пази младок - Константин Костадинов зае мястото на титулярния страж Пламен Младенов.


МАРЕК - ЛЕВСКИ 0:2
0:1 Димитър Костадинов (12), 0:2 Димитър Костадинов (32)

Най-интересното от срещата по минути:
1 - Начало на мача.
12  ГОЛ! Левски поведе след попадение на Димитър Костадинов. Привлеченият от Царско село играч се разписа отблизо с глава, засичайки центриране на капитана Борислав Цонев. За Костадинов това е първи гол с екипа на Левски.
14  ГРЕДА! Краев засече с глава топката след центриране от корнер, тя се отби в напречната греда.
32  ГОЛ! Второ попадение на Димитър Костадинов, Левски поведе с 2:0! Здравко Димитров подаде на съотборника си, който напредна и от границата на наказателното поле реализира в долния десен ъгъл на Пламен Младенов.
40  Фрапантен пропуск на Билал Бари. Нападателят на Левски беше изведен отлично от Андриан Краев зад гърба на защитата, преодоля Младенов, но след това от добра позиция не успя да прати топката в празната врата. 
45 - Край на първото полувреме.
-------
46 - Начало на второто полувреме.
49  Шанс за Марек! Антонио Арсов се извиси над всички в наказателното поле на Левски и засече центрираната топка с глава, младият страж Пламен Андреев успя боксира.
50  Домакините имаха претенции за дузпа, след като Билал Бари изрита топката в тялото на Радослав Цонев, съдията Георги Гинчев остана безмълвен.
51 - Удар на Александър Близнаков, Пламен Aндреев спаси.
78 - Даниел Васев проби в наказателното поле на Левски и пусна успореден пас на голлинията, но нямаше негов съотборник, който да засече.
86  Смяна на вратаря на Марек. Младият Константин Костадинов влиза да доиграе срещата, заемайки мястото на Пламен Младенов под рамката.
90 - Добавеното време е 3 минути.
90+3 - Край на мача. Левски победи с 2:0 Марек и продължава на 1/8-финалите за Купата на България.

МАРЕК12.Пламен Младенов (86  Константин Костадинов), 16.Иван Калайджийски, 5. Антонио Арсов, 13. Георги Георгиев, 45. Румен Гьонов, 77. Милен Иванов, 14. Александър Близнаков (к), 88. Евгений Илиев (46  Димитър Атанасов), 61. Филип Ангелов (57  Даниел Васев), 11. Димитър Владимиров (46  Росен Йорданов), 44. Христо Каймакански (57  Димитър Панталеев)
Tреньор: Васил Павлов 


ЛЕВСКИ
: 66.Пламен Андреев, 3.Гьоко Зайков, 5.Христос Шелис (87  41.Георги Александров), 6.Ивайло Найденов, 11.Здравко Димитров (77  10.Борислав Цонев), 19.Билал Бари, 20.Димитър Костадинов  (87  27.Асен Митков), 21.Радослав Цонев (к) (62  91.Драган Михайлович), 22.Патрик Габриел-Галчев, 79.Мартин Петков (62  88.Марин Петков), 89.Андриан Краев 
Резерви: 99.Йоан Загоров, 10.Борислав Цонев, 14.Денис Динев, 27.Асен Митков, 41.Георги Александров, 88.Марин Петков, 91.Драган Михайлович
Треньор: Станимир Стоилов

Дупница, стадион "Бончук"
Съдия: Георги Гинчев

Легенда:  - гол,  - автогол,  - жълт картон,  - втори жълт картон,  - червен картон,  - смяна,  - опасно положение,   - контузия 

Efbet Лига - сезон 2021/2022