Лудогорец постигна категорична победа над Локомотив София с 4:2 в мач от 18-ия кръг на efbet Лига. Сотириу се разписа в 5-ата минута и 37-ата минута от дузпа. Наказателният удар беше отсъден с помощта на ВАР за игра с ръка на Кацаров. Икоко също намери път към мрежата в края на първата част и елегантно прехвърли Любенов, за да оформи класиката още преди почивката. Локо Сф върна самочувствието си с гол на Октавио в 47-ата минута. Само минута по-късно Десподов беше точен и отново разликата е три гола в полза на шампионите. Пламен Крачунов се разписа в 63-ата минута, пращайки топката във вратата на Падт с глава. След този успех шампионите са категоричен лидер с актив от 42 точки, а столичани са на 12-ото място с 15.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

На Лудогорец бяха необходими едва пет минути, за да открият резултата. Кирил Десподов центрира в наказателното поле, а Георги Терзиев свали с глава, към Сотириу, който  от непосрествена близост пред вратата насочи топката зад Любенов, за да се разпише за 1:0.

Доминик Янков даде перфектен диагонален пас по земя вляво, с който разсече линиите на Локомотив и намери Кирил Десподов. Капитанът на гостите шутира с левия от движение, но доста неточно за зададените от самия него стандарти у нас - аут, а това са случи само няколко минути след първия гол. 

В 26-ата столичани стигнаха до първата си ситуация за гол. Селсо Рапосо проби отляво по нападението на Локомотив и финтира Мануел Шоу. Последва силен удар с десния крак от границата на наказателното поле на "орлите", но топката отлетя над напречната греда на гостите. 

В 32-ата Кирил Десподов шутира от пряк свободен удар, а при стената играч на Локомотив София вдигна високо ръката си. След преглед на ситуацията с ВАР съдията Никола Попов видя, че Божидар Кацаров играе с ръка и дузпата бе дадена. Пиерос Сотириу стреля безкомпромисно вдясно на Любенов, който усети ъгъла, но ударът бе прекалено силен.

Лудогорец реализира трети гол в добавеното време на първата част. Клод Гонсалвеш изведе вдясно Жордан Икоко, а крайният бранител бе на една линия с тази на отбраната на Локомотив и технично прехвърли Любенов - 3:0 за Лудогорец.

Локомотив се върна в играта, след като Октавио получи дълъг пас в наказателното поле на Лудогорец. Той спря топката с глава, а Георги Терзиев не се ориентира добре в ситуацията. Последва мощен удар от дузпата на Октавио, а Падт не успя да реагира и резултатът стана 1:3.

Радостта за "железничарите" бе прекалено кратка, тъй като след минута време Лудогорец вкара за четвърти път в срещата. Жордан Икоко проби по десния фланг на Лудогорец и пусна по земя в наказателното поле за Сотириу. Кипърският нападател бе с гръб към вратата на Локо, а ъгълът му за стрелба бе и много малък. Той се обърна и видя Десподов, който отблизо не сбърка - 4:1.

Локомотив съумя да стигне и до втори гол, който реализира Пламен Крачунов, след като получи пас от Николов. В крайна сметка шампионите заслужиха 3-те точки и водят солидно в класирането на efbet Лига.
 

Локомотив София - Лудогорец 2:4
0:2 Сотириу (5, 38-дузпа), 0:3 Икоко (45), 1:3 Октавио (47), 1:4 Десподов (48), 2:4 Крачунов (63)

Най-важното по минути:
1 - Старт на мача
5 -   ГГГГГГГООООЛЛЛЛ за Лудогорец! Сотириу се разписа, след като засече топката във вратата от няколко метра. Десподов центрира в наказателното поле, а Терзиев свали топката с глава, за да може Сотириу да се разпише
38 -  ГОЛ за Лудогорец! Сотириу беше точен от дузпа. Наказателният удар беше отсъден с помощта на ВАР за игра с ръка на Кацаров.
45 -  ГГГОЛ за Лудогорец! Икоко надбяха бранителите на Локо Сф и прехвърли Любенов, за да сде разпише
45 - Край на първата част 
46 - Начало на втората част
47 -  ГГГГООООЛЛЛЛ за Локо Сф! Октавио овладя топката и с мощен шут прониза Падт
48 -   ГГГГГООООЛЛЛ за Лудогорец! Кирил Десподов получи отличен пас отдясно и от границата на малкото наказателно поле се разписа
63 -  Гол за Локо Сф! Пламен Крачунов се разписа с глава, след като засече центриране отдясно в наказателното поле на Лудогорец
90 - Край на мача!

Съставите на двата отбора

Локомотив София: 24. Александър Любенов, 13. Селсо Рапосо, 6. Пламен Крачунов  , 89. Матеус Дуарте, 26. Красимир Милошев, 22. Владимир Семерджиев ( 90 - 14. Християн Чипев), 44. Божидар Кацаров , 58. Октавио , 93. Виржил Пинсон ( 60 - 11. Раел Лолала), 10. Валентин Николов, 8. Христо Иванов ( 53 - 2. Стойчо Атанасов)
Резерви: 1. Цветомир Витков, 7. Александър Александров, 15. Лука Иванов, 9. Мохамед Бухмиди 
Старши треньор: Иван Колев

Лудогорец: 1. Серджио Падт, 4. Сисиньо  ( 62 - 25. Баджи), 5. Георги Терзиев, 24. Оливие Вердон, 22. Джордан Икоко  , 23. Кафумана Шоу, 8. Клод Гонсалвеш , 11. Кирил Десподов  ( 62 - 13. Мавис Чибота), 64. Доминик Янков, 95. Каули ОЛудогорецливейра, 19. Пиерос Сотириу  ( 62 - 10. Елвис Ману)
Резерви: 71. Кристиан Кахлина, 29. Дорин Ротариу, 30. Игор Пластун, 51. Илкер Будинов
Старши тренор: Станислав Генчев

Съдия: Никола Попов

Стадион: Национален стадион "Васил Левски", София

Легенда:  - гол,  - автогол,  - жълт картон,  - втори жълт картон,  - червен картон,  - смяна,  - опасно положение,   - контузия 

Efbet Лига - сезон 2021/2022
Купа на България - сезон 2021/2022