ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

ЦСКА спечели с 2:0 вечното дерби с Левски от последния 35-ти кръг на Efbet Лига, но победата е пирова за "армейците". "Червените" се разминаха с жадуваната титла, след като в същото време Лудогорец надви с 1:0 Черно море във Варна и стана шампион за 12-та поредна година. Грандът от Разград финишира с 85 точки, а ЦСКА с 84 т.

Точни за успеха на "армейците" на "Васил Левски" бяха Тобиас Хайнц в 35-ата минута и Дюкенс Назон в 61-ата.

След поражението от вечния съперник "сините" завършват на четвъртото място и ще играят срещу Арда бараж за класиране в Лигата на конференциите. Третото място и бронзовите медали са за ЦСКА 1948, който днес завърши 0:0 с Локомотив (Пловдив). Така "червените" от Бистрица събраха 64 точки, а Левски остана с 61 т.    

WINBET – завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

Възпитаниците на Саша Илич надиграха футболистите на Елин Топузаков и заслужено се поздравиха с успеха, който можеше да бъде и по-изразителен. Първият точен удар на Левски пък дойде чак в 87-ата минута. Тогава резервата Мартин Петков засече с глава центриране на Цунами, но право в обсега на Густаво Бусато, който сигурно улови.

"Армейците" доминираха изцяло през първото полувреме на "Васил Левски". В 22-ата минута Станислав Шопов изведе Тобиас Хайнц сам срещу Пламен Андреев, но норвежецът уцели десния страничен стълб. В 35-ата минута хилядите "червени" запалянковци по трибуните изригнаха. Тибо Вион хвърли силно тъч, защитата на Левски игра неубедително, топката тупна в наказателното поле, а Хайнц изпревари Андреев, за да я изпрати с глава в мрежата му - 0:1. 

Toва беше първо попадение за ЦСКА срещу "сините" от 26 септември 2021 г. насам. "Армейците" не се бяха разписвали срещу Левски в пет поредни издания на вечното дерби. 

Днес го направиха и втори път - в 61-ата минута, когато Дюкенс Назон покачи на 2:0 за тима на Саша Илич. Амос Юга изчисти силно топката, Андреев излезе извън наказателното си поле, след като Сонко Сундберг му я остави, вратарят обаче не можа да я изрита, а я подари на национала на Хаити, който напредна и се разписа в опразнената врата.

"Червените" очакваха грешка на Лудогорец във Варна, което обаче не се случи. Мачът на "Тича" завърши няколко минути преди този на "Васил Левски". Феновете на "сините" реагираха бурно, след като научиха, че Лудогорец е шампион и започнаха да дразнят цесекарите с нецензурни скандирания.

В края на двубоя напрежението взе връх. Червени картони получиха капитанът на ЦСКА Иван Турицов и Сонко Сундберг. Българският национал беше изгонен от съдията Драгомир Драганов за удар без топка срещу шведа, който реагира и получи втори жълт картон. Двата тима доиграха срещата с по 10 човека. 


ЛЕВСКИ - ЦСКА 0:2
0:1 Тобиас Хайнц (35), 0:2 Дюкенс Назон (61)

По-важното от дербито по минути:
1 - Начало на мача.
3 - Нападателят на ЦСКА Дюкенс Назон имаше сериозни претенции към страничния съдия, след като изритана топка беше хваната от Пламен Андреев, но съмненията бяха, че това се е случило извън зоната на наказателното поле. Сигнал за фаул не последва.
4 - Удар на Рикардиньо бе блокиран и Бусато улови без проблем.
15 - Тобиас Хайнц стреля през купа от играчи на Левски, но топката беше парирана и отиваше към аутлинията. Там я достигна Назон, който отправи силен удар от малък удар, топката спря в страничната страна на мрежата на Пламен Андреев.
17  Напрежение на терена! Амос Юга фаулира Илиян Стефанов край тъчлинията, след което хората от двете скамейки скочиха и за кратко се заформи меле.
22  ГРЕДА! ЦСКА пропусна отличен шанс да поведе. Тобиас Хайнц бе изпуснат лековато от защитата на "сините" след извеждащо подаване на Станислав Шопов, норвежецът беше очи в очи с Пламен Андреев, засече топката, която се отби в дясната греда на вратата на Левски. 
27 - Ван дер Каап повали Марселино Кареасо в центъра на терена, спирайки аката на "червените".
29  Toбиас Хайнц отправи опасен удар, Андреев изби топката с върха на пръстите си.
32 - Рикардиньо овладя на гърди центрирана топка и стреля встрани от вратата.
35  ГОООЛ! 1:0 за ЦСКА след попадение на Тобиас Хайнц! Тибо Вион хвърли силно тъч, отбраната на Левски действа неразчетено, а Хайнц изпревари Пламен Андреев, който посегна да лови топката, а норвежецът пред него я засече с глава и се разписа за радост на "червена" България.
* ЦСКА повежда в класирането, тъй като в същото време във Варна няма попадение - 0:0 между Черно море и Лудогорец.

38  Жълт картон за помощника на Саша Илич Величко Капланович заради реплика към рефера.
42  "Червените" с претенции за дузпа за игра с ръка на Краев, съдията Драгомир Драганов е категоричен в решението си и вбесява цесекарите. ПОДРОБНОСТИ!
43 - Изстреляна е ракета от сектор "Г" към сектор "А". 
45 - Добавеното време е 2 минути.
45+1 - Съдията Драгомир Драганов временно спира играта, за да се укротят страстите по трибуните. 
45+1 - Солидно полицейско подкрепление вече е на пистата на "Васил Левски". 
45+4 - Край на първото полувреме.
-----------------
46 - Начало на второто полувреме.
46   Елин Топузаков замени Асен Чандъров с Филип Кръстев.
* Лудогорец повежда във Варна на Черно море и си връща първото място към момента.
49 - Играта временно е прекъсната заради пирошоу по трибуните.
52 - Maчът е подновен.
53  Принудителна смяна за ЦСКА. Марселино Кареасо излезе, в игра се появи Жеферсон.
58  Жеферсон с жълт картон за фаул срещу Кръстев.
58  Ивелин Попов отстъпва място на Марин Петков.
59  Назон също с жълт картон.
61  ГОООЛ! 2:0 за ЦСКА! Дюкенс Назон се възползва от грешка на Пламен Андреев и удвои преднината на "армейците". Амос Юга изчисти силно топката, стражът на Левски излезе извън наказателното си поле, след като Сонко Сундберг му я остави, вратарят обаче не можа да я изрита, а я подари на Назонкойто напредна и се разписа в опразнената врата.



63  Жълт картон за Вион.
67 Назон е заменен от Бисмарк Чарлс.
72  Жълт картон за Сундберг.
74 - Бисмарк Чарлс опита да отбележи от малък ъгъл, топката излезе в аут. 
76 - Хайнц опита да прехвърли Андреев, стражът на Левски спаси.
78 - Първи ъглов удар за Левски, след изпълнението му не се случи нищо интересно.
79  ЧЕРВЕН КАРТОН за Иван Турицов, който изрита без топка Сундберг. 
79  ЧЕРВЕН КАРТОН след втори жълт за Сундберг.
83 - Полицаи предпазиха Турицов от гнева на феновете на Левски, съпровождайки го към съблекалните. Към защитника на ЦСКА летят бутилки.
87  Първи точен удар за Левски. Мартин Петков засече с глава центриране на Цунами, топката беше в обсега на Бусато, който я улови.
90 - Добавеното време е 10 минути.
90+2 - Феновете на Левски изригнаха, след като разбраха, че Лудогорец печели с 1:0 срещу Черно море във Варна и "орлите" отново са шампиони. 
90+10 - Край на дербито. ЦСКА победи Левски с 2:0, но остава на точка зад Лудогорец, който отново е шампион.


ЛЕВСКИ: 1.Пламен Андреев (к), 2.Жереми Петрис, 23.Сонко Сундберг , 5.Келиан ван дер Каап, 6.Цунами, 8.Андриан Краев, 20.Асен Чандъров (46  30.Филип Кръстев), 14.Илиян Стефанов (84  50.Кристиан Димитров), 17.Уелтън, 10.Ивелин Попов (58  88.Maрин Петков), 9.Рикардиньо
Резерви: 13.Николай  Михайлов, 11.Джавад Ел Джемили, 22.Патрик-Габриел Галчев, 27.Асен Митков, 30.Филип Кръстев, 50.Кристиан Димитров, 71.Антоан Стоянов, 77.Дейвид Михалев, 88.Марин Петков
Tреньор: Елин Топузаков

ЦСКА: 1.Густаво Бусато , 6.Християн Петров, 22.Енес Махмутович, 15.Тибо Вион , 19.Иван Турицов (к) , 21.Амос Юга , 8.Станислав Шопов, 26.Марселино Кареасо (53  3.Жеферсон ), 14.Тобиас Хайнц , 23.Жираир Шагоян (83  30.Дауда Бамба), 9.Дюкенс Назон   (67  17.Бисмарк Чарлс)
Резерви: 25.Димитър Евтимов, 16.Асен Дончев, 13.Галин Минков, 3.Жеферсон, 30.Дауда Бамба, 17.Бисмарк Чарлс, 20.Радослав Живков
Треньор: Саша Илич

София, Национален стадион "Васил Левски"
Съдия: Драгомир Драганов

Легенда:  - гол,  - автогол,  - жълт картон,  - втори жълт картон,  - червен картон,  - смяна,  - опасно положение,   - контузия,  - преглеждане на ситуация с ВАР

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!



* Снимки: Павел Данев/Startphoto.bg