Ботев (Враца) си гарантира участието в елита и догодина, след като победи с 3:0 като гост Царско село. Заради по-добрата си голова разлика тимът на Антони Здравков е недостижим от Дунав. Русенци и Царско село пък ще решат в директен двубой как ще бъдат разпределени баражните двойки за елита.

Златна в мача се оказа смяната на почивката, която предприе треньора на врачани. Той пусна в игра Петър Атанасов, а опитният играч се отчете с два бързи гола, които убиха интригата. Първо се разписа с хубав удар от дистанция, а след това се възползва от грешка на Пласид и на празна врата удвои. Чавдар Ивайлов оформи класиката със страхотен шут с левия крак, който направи безпомощен Пласид.

Отборът на Любо Пенев не успя да създаде нищо интересно и заслужено ще продължи да се бори за мястото си в елита. Директната битка с Дунав ще определи кой ще се изправи срещу Септември и кой срещу Монтана в баражите.


Царско село - Ботев (Враца) 0:3
0:1 Петър Атанасов (61), 0:2 Петър Атанасов (67), 0:3 Чавдар Ивайлов (74)

Срещата по минути:
1- Начало на мача
17- Удар на Симеон Мечев с левия крак от дистанция отиде далеч от вратата на врачани
37- Ната реши да стреля директно, което не бе лоша идея, ала топката профуча край десния страничен стълб
43- Бахамбула центрира към Минчев, който стреля с глава, но не намери очертанията на вратата
45- Край на първото полувреме
_______________________________
46- Начало на второто полувреме
61- ГОЛ ЗА БОТЕВ (ВРАЦА)! Зехиров напредна по крилото и пусна на Петър Атанасов, който имаше време да овладее и стреля от границата на наказателното поле!
67-  ГОЛ ЗА БОТЕВ (ВРАЦА)! Реян Даскалов върна топка към вратаря Пласид, който обаче не прецени ситуацията и кълбото мина под крака му. Петър Атанасов подгони съперника и засече топката в опразнената врата
74-  ГОЛ ЗА БОТЕВ (ВРАЦА)! Чавдар Ивайлов пое топката в половината на Царско село и отправи страхотен шут с левия крак, който направи безпомощен Пласид!
87- ГРЕДА! Георги Минчев получи топката отдясно в наказателното поле и стреля от воле, но кълбото се отби в страничния стълб на Красимир Костов.
90- Край на мача!

Царско село: 30.Джони Пласид, 44.Хулио Лопез, 2.Леонардо Фиораванти, 17.Реян Даскалов, 7.Симеон Мечев, 21.Румен Гьонов, 93.Андерсон Коста, 8.Уесли Ната , 22.Дилан Бахамбула (70-6.Антонио Георгиев), 91.Мирослав Будинов, 10.Георги Минчев
Резерви: 1.Михаил Иванов, 6.Антонио Георгиев, 26.Шарлестон Сантос, 11.Дилян Георгиев, 9.Тома Ушагелов
Треньор: Любослав Пенев



Ботев (Враца): 33.Красимир Костов, 5.Петко Ганев, 18.Илия Миланов, 37.Венцислав Керчев, 81.Атанас Зехиров, 4.Ангел Лясков, 28.Христо Златински, 8.Доминик Янков, 7.Чавдар Ивайлов(77-23.Владислав Узунов), 88.Уелингтон Силва (46-10.Петър Атанасов), 30.Валери Домовчийски
Резерви: 1.Христо Митов, 11.Андреас Васев, 23.Владислав Узунов, 9.Даниел Генов, 6.Даниел Гаджев, 39.Деян Иванов, 10.Петър Атанасов
Треньор: Антони Здравков

 

София, стадион "Царско село"
Съдия: Драгомир Драганов

Легенда: гол , автогол , жълт картон , втори жълт картон , червен картон , смяна ,  опасна ситуация 

Класирането в efbet Лига
efbet Лига - сезон 2019/2020
Купа на България - сезон 2019/2020