Черно море се подигра на ЦСКА насред "Българска армия" и победи с 3:1 в мач от втория кръг на efbet Лига. "Червените" не приличаха на отбор, който може да се бори за нещо, а Илиан Илиев изнесе истинска лекция на своите колеги Добри Митов и Люпко Петрович. Феновете на издържаха на безобразната игра на своите любимци и ги освиркваха, а към наставниците започнаха викове "оставка". 

ЦСКА спечели едва 1 точка от двата си домакински мача в началото на сезона и допусна цели 5 гола на своя стадион, а за последно Черно море си тръгна с победа от София на 12 април 2003 година. 

Гостите от Варна стигнаха до успеха благодарение на два гола на Родриго и едно попадение на Исмаил Иса. Тони Уот вкара дебютен гол за ЦСКА, но това едва ли би зарадвало дори него. Играчите на Митов и Петрович не изглеждаха като отбор, а играта им бе под всякакви критика. В защита нямаше никакво разбирателство, което може би се дължи и на това, че в четвърти пореден мач тимът е с различна четворка в отбрана. Чака се обяснение защо опитният национал Николай Бодуров бе извън групата за двубоя в "моряците". Столичният гранд пусна общо 5 гола в първите си два домакински мача, което определено е повод за притеснение на "Българска армия".

Диего Фабрини, който прави добро впечатление, пък бе оставен на скамейката. 

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

От своя страна Илиан Илиев заложи на двама от обещаващите си младоци -годишният защитник Виктор Попов и 18-годишният нападател Мартин Минчев.

Гостите първи обстрелваха вратата на противника, но Черниаускас без проблем улови удара на Родриго. ЦСКА отвърна с шут на Тиаго, който бе спасен от Дюсгеров, както и с две ситуации пред Али Соу. При втората Чорбаджийски бе близо до това да засече топката пред опразнената врата, но се размина с кълбото. 

В 18-ата минута Малинов изведе с дълъг пас Соу сам срещу вратаря, но нападателят си поведе твърде дълго топката и тя му бе отнета. 

Малко по-късно Черно море поведе. В 23-ата минута Родриго намери Исмаил Иса на лявото крило, той преодоля Нуно Томаш и с хубав фалцов шут не остави шанс на Черниаускас - 1:0 за "моряците". 

Ситуацията съвсем се усложни за "червените" в 37-ата минута. Минчев центрира, а Стойчо Атанасов се хвърли да пресича паса и игра с ръка. Реферът Кабаков веднага посочи бялата точка, а от нея Родриго хладнокръвно реализира - 2:0 за Черно море.

Още преди почивката Митов предприе смяна и на мястото на Атанасов влезе Жанио Бикел. На полувремето пък Греъм Кери бе заменен от Вив Соломон-Отабор.

ЦСКА започна втората част с натиск, а пропуски направиха Евандро и Али Соу. Вместо обаче да се върнат в мача, "червените" допуснаха трети гол. В 60-ата минута тимът на Илиан Илиев направи отлична контраатака, а топката бе подадена към Родриго, който от точката на дузпата прати кълбото за трети път в мрежата на домакините.

В този момент феновете вече не издържаха и започнаха да скандират "оставка" и да освиркват своите любимци.

В 72-ата минута ЦСКА успя да върне един гол. Новото попълнение Тони Уот вкара първото си попадение в родното първенство, след като засече успореден на голлинията пас. 

В последните минути младият Виктор Попов получи втори жълт картон и напусна терена преждевременно. В последните секунди Жордао пропусна да вкара четвърти гол при поредната отлична контраатака. В крайна сметка нов гол не падна и "моряците" си тръгнаха с категоричен успех, докато "червените" напуснаха терена с наведени глави. Веднага след последния съдийски сигнал започнаха отново викове :оставка" и освирквания.

Черно море записа втора победа с 3:1 и е поне временно на върха в пълен актив от 6 точки и голова разлика 6:2. ЦСКА пък е само с 1 точка и голова разлика 3:5. 

Следете с БЛИЦ: Първа лига - подготовка и трансфери

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020