Попълнете търсена ключова дума или фраза

ЦСКА и Берое изиграха здрав мач и не се възползваха от грешката на Лудогорец ВИДЕО

https://blitz.bg/sport/bg-futbol/tsska-i-beroe-izigrakha-zdrav-mach-i-ne-se-vzpolzvakha-ot-greshkata-na-ludogorets-video_462688.html Blitz.bg/Sport

"Червените" и тимът от Стара Загора поделиха по точка

Снимки: АНТОН УЗУНОВ
снимка: Антон Узунов
снимка: Антон Узунов
снимка: Антон Узунов
снимка: Антон Узунов
снимка: Антон Узунов
снимка: Антон Узунов
1 от 7

ЦСКА и Берое завършиха 1:1 в мача им от деветия кръг на efbet Лига и не успяха да се възползват от грешната стъпка на шампиона Лудогорец, който по-рано стигна до същия резултат с гостуващия Царско село. Гаюс Макута (48) бе оставен непокрит и изведе гостите от Стара Загора напред в резултата, но „армейците“ бързо изравниха чрез Валентин Антов (54).

Преди началото на срещата легендата Петър Жеков получи поздравления и подаръци от ръководството на домакините за отминалия на 10 октомври негов 76-и рожден ден. Титуляри за "червените" започнаха двете нови попълнения от Уотфорд - бившият младежки национал на Англия Джером Синклер и венецуелският национал Адалберто Пеняранда, който е чупил рекорд на Лионел Меси в испанския елит.

Гостите бяха по-активни, но въпреки това първото сериозно положение бе пред тяхната врата. Още в третата минута Али Соу бе изведен очи в очи срещу Василев, но не успя да прехвърли стража. Три минути след това Ферейра центрира отдясно и Бусато боксира, но топката попадна в Цветков. Капитанът на Берое намери непокрития Макута, който шутира опасно от 17 метра, но в аут.

В 18-ата минута Антов върна към Бусато, който се обърка и улови топката с ръце, а съдията отсъди непряк свободен удар в наказателното поле на домакините. Берое обаче не се възползва от ситуацията и е успя да нанесе сериозен удар. Три минути по-късно Макута опита да затрудни стража на ЦСКА, но бразилският вратар хвана топката.

В 35-ата минута Макута преодоля трима футболисти в червено и опита да стреля останал сам срещу вратаря, но Занев се хвърли самоотвержено на шпагат и изби топката. Шест минути след това Мезаг свали с глава към Соу в опит да изчисти с глава, но нападателят шутира покрай вратата.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Малко след почивката в 48-ата минута гостите шокираха "армейците", след като Стив Фуртадо центрира отдясно, а оставеният непокрит Гаюс Макута се разписа с глава за 0:1.

"Червените" се втурнаха в атака да изравняват и го направиха сравнително бързо. В 54-ата минута след центриране от корнер Валентин Антов се извиси над всички и с глава изравни за 1:1. Малко след това Али Соу бе изведен за защитата на гостите и шутира, но Християн Василев закачи топката с ръка, след което тя се отби в дясната греда и излезе в корнер.

В 58-ата минута Василев отрази силен удар и на Жул Кейта, който проби в наказателното поле и шутира, а топката и рикошира в тялото на защитник. Последваха спокойни минути без сериозни опасности пред двете врати. В 78-ата минута Александър Цветков проби в наказателното поле на домакините и шутира неточно от малък ъгъл.

ЦСКА се опита да натисне в заключителните минути, но без успех след неточни удари на Али Соу и Греъм Кери. Така в крайна сметка двата тима поделиха по точка.

След равенството "червените" са четвърти с 14 точки, а Берое заема трета позиция с 15 и е на 2 зад втория Лудогорец и 3 след лидера Локомотив (Пловдив), който във вторник приема Арда.

ЦСКА - БЕРОЕ 1:1
0:1 Гаюс Макута (48), 1:1 Валентин Антов (54)

Най-интересните моменти от срещата:
* Преди началото на срещата легендата Петър Жеков получи поздравления и подаръци от ръководството на домакините за отминалия на 10 октомври негов 76-и рожден ден.

1 - Начало на мача.
2 - По-активни действия на гостите
3 - Али Соу излезе сам срещу Християн Василев, но не успя да го преодолее
6 - Густаво Бусато боксира топката след удар на Еривалдо, добавката на Макута е неточна
9 - Али Соу проби в половината на съперника и е спрян на границата на наказателното поле
14 - Неточно центриране на Макута и топката излиза в аут
17 - Антов връща топката към Бусато, който я хвана и е отсъден двоен удар
19 - Гостите не успяха да се възползват от чудесната възможност след неточен удар
20 - Бусато отрази удар на Макута
22 - Неточен удар на Джером Синклер
31 - Белтраме шутира отдалеч и топката премина над вратата на гостите
34 - Макута направи страхотен пробив, но топката му бе избита от Петър Занев
41 - Неточен удар на Али Соу покрай вратата на Василев
44 - Центриране в наказателното поле на гостите, но Соу и Синклер не успяха да засекат топката
45 - Край на първата част!
...................................................
46 - Начало на второто полувреме
48 - ГОООЛ за Берое! Стив Фуртадо центрира отдясно и оставеният непокрит Гаюс Макута се разписа с глава за 0:1
51 - Стив Фуртадо се подхлъзна и даде страхотен шанс за Енрике Рафаел, който обаче се препъна и не се стигна до опасност
52 - Християн Василев отрази силен удар от близка дистанция на Енрике Рафаел и изби топката в корнер
54 - ГОООЛ за ЦСКА! След центрирането от корнера Валентин Антов се извиси над всички и с глава изравни за 1:1
56 - ГРЕДА за ЦСКА! Али Соу бе изведен зад защитата и шутира, но Християн Василев спаси с ръката си, а след това токата се удари в страничната греда и излезе в корнер
58 - Жул Кейта проби в наказателното поле на гостите и шутира силно, но Християн Василев спаси
60 - Засада е отсъдена на Пеняранда
78 - Александър Цветков проби в наказателното поле на домакините и шутира неточно от малък ъгъл
85 - Неуспешно центриране на Тибо Вион и Теди Мезаг избива топката с глава напред
90 - Удар на Али Соу е блокиран от защитник и топката излиза в корнер
90+3 - Али Соу засече с глава центриране отдясно, но топката премина над вратата
90+5 - Неточен удар на Греъм Кери над вратата на гостите
90+6 - Край на мача! ЦСКА и Берое завършиха 1:1 и поделиха по точка.

Състави
ЦСКА: 1. Густаво Бусато, 15. Тибо Вион, 11. Петър Занев - к, 26. Валентин Антов , 18. Брадли Мазику, 7. Енрике Рафаел (5614. Жул Кейта), 10. Стефано Белтраме (8520. Тиаго Родригес), 17. Адалберто Пеняранда (688. Греъм Кери), 21. Амос Юга, 22. Али Соу, 24. Джером Синклер (7123. Ахмед Ахмедов)
Резерви: 25. Димитър Евтимов, 2. Юрген Матей, 8. Греъм Кери, 14. Жул Кейта, 20. Тиаго Родригес, 23. Ахмед Ахмедов, 29. Тонислав Йорданов
Треньор: Стамен Белчев

Берое: 1. Християн Василев , 5. Теди Мезаг , 6. Александър Цветков - к, 10. Гаюс Макута , 11. Алиун Фал, 18. Илиас Хасани, 19. Александър Василев, 20. Стив Фуртадо (857. Димо Бакалов), 22. Октавио, 25. Георги Ангелов, 29. Еривалдо
Резерви: 33. Генадий Ганев, 2. Джунейт Али, 7. Димо Бакалов, 9. Ерсон Диас Коста, 15. Георги Динков, 27. Крум Стоянов, 77. Божидар Пенчев
Треньор: Димитър Димитров

София, стадион "Българска Армия"
Съдия: Драгомир Драганов

Легенда: гол , автогол , жълт картон , втори жълт картон , червен картон , смяна ,  опасна ситуация 

efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството
Следете с БЛИЦ: Трансферно лято 2020 в efbet Лига​

Още по темата

Коментирай

15 Коментара